Menu

Ο μπασκετικός, τηλεοπτικός χάρτης του 2021

Ο μπασκετικός, τηλεοπτικός χάρτης του 2021

Τις προάλλες παρουσιάσαμε αναλυτικά τον ποδοσφαιρικό, τηλεοπτικό χάρτη αναφορικά με τα εν Ελλάδι δικαιώματα που έχουν ήδη κλείσει. Ακολουθεί σήμερα ο αντίστοιχος μπασκετικός, όπου κατά πλειονότητα παίζουν… μπάλα τα συνδρομητικά, πλην βέβαια των ελληνικών διοργανώσεων.

Euroleague και Eurocup

Είναι κλεισμένα, πακέτο, με συμβόλαιο στη Nova ως και το 2022-23, για όλα τα ματς της Euroleague και 4 ως 8 ανά αγωνιστική του Eurocup. Η διαπραγμάτευση για το επόμενο πακέτο θα πραγματοποιηθεί, βάσει προγραμματισμού, το καλοκαίρι του 2022. 

Basketball Champions League

Συμφωνημένη η διοργάνωση με την ΕΡΤ, με μετάδοση όλων των αγώνων των ελληνικών ομάδων συν μερικά άλλα επιλεγμένα παιχνίδια, συν φυσικά το Final-4. 

Ευρωπαϊκές λίγκες

Οσες μεταδίδονται εν Ελλάδι προβάλλονται από την Cosmote TV. Ήτοι, η ισπανική Liga ACB καθώς και το Copa del Rey και το Supercopa (με συμβόλαιο ως και το τέλος της σεζόν), η τουρκική Basketbol SüperLigi μαζί με το Κύπελλο (ημιτελικά και τελικός), η βορειοευρωπαία VTB League. 

ΝΒΑ

Κλειδωμένο στην Cosmote TV ως και φέτος, 2020-21, με 250 live μεταδόσεις αγώνων καθ’ όλη τη σεζόν. Στο πακέτο είναι και τα play offs, και το WNBA (με πάνω από 25 live μεταδόσεις κάθε σεζόν), το NBA Draft, το All Star Game και φυσικά τα Global games και τα Christmas Day Games. Η διαπραγμάτευση για το επόμενο συμβόλαιο θα ξεκινήσει ως άνοιξη. 

NCAA

Μεταδίδεται από την Cosmote TV, από regular season ως και τελικό. 

Basket League και Κύπελλο Ελλάδος

Νέο συμβόλαιο, τριετές (2020-23, ξεκίνησε φέτος με την ΕΡΤ, ήτοι για δύο σεζόν και με οψιόν ανανέωσης για ακόμη μία. Όλες οι ομάδες της Basket League υπέγραψαν την κεντρική διαχείριση, όσα ματς δεν δείχνει η τηλεόραση τα προβάλλει η ERTFLIX ενώ έχει προβληθεί μπάτζετ και σε περίπτωση που επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1.

Και το Κύπελλο έχει κλείσει στην ΕΡΤ (από τα προημιτελικά και μετά) με διετή συμφωνία (2020-22) αλλά και το Σούπερ Καπ που διεξήχθη φέτος σε μορφή Final-4. 

Εθνικές ομάδες

Οι μεταδόσεις όλων των αγώνων της Εθνικής μπάσκετ σε Προ-ολυμπιακά τουρνουά, Eurobasket (2022 Ανδρών και 2021 Γυναικών), αλλά και των διαφόρων τουρνουά όπου συμμετέχει, και φιλικών αγώνων, έχουν κλείσει στην ΕΡΤ ως και τα τέλη του 2022. Μαζί και η κάλυψη τουρνουά νεαρών ηλικιών της FIΒΑ με συμμετοχή της Εθνικής. 

Υπόλοιπα

Η ΕΡΤ έχει συμφωνία με την ΕΟΚ για μεταδόσεις επιλεγμένων αγώνων της Α2 μπάσκετ Ανδρών αλλά και της Α1 Γυναικών και είναι στο χέρι της να την ενεργοποιήσει ενώ πρόσφατα έκλεισε να δείχνει κάτι φιλικά που δίνει ο Ολυμπιακός κάθε Δευτέρα στο ΣΕΦ.