Menu

Ο τόπος μας δεν χρειάζεται άλλες δικαιολογίες των προκατόχων και προφάσεις εν αμαρτίες

Ο τόπος μας δεν χρειάζεται άλλες δικαιολογίες των προκατόχων και προφάσεις εν αμαρτίες

«Ψεύδος» και «συκοφαντίες» λένε οι απερχόμενοι. Πάντα τα ίδια έλεγαν σε τυχόν αμφισβήτηση – και μετά δημιουργούσαν «εχθρούς της πόλης».

Οι οποίοι, κοίτα να δεις ρε παιδάκι μου, θυμήθηκαν να μιλήσουν δημόσια για τα χρέη, μετά Χριστόν. Μετά, πολύ μετά τις εκλογές. Γιατί;

Διότι βγήκαν στη φόρα, μέσω της ομιλίας του δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου – και της απάντησης του πρώην δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου.

Άφησε η δημοτική αρχή Καμπόσου τον δήμο με χρέη; Άφησε – και η παραδοχή της ήταν έμμεση: διότι κιότεψε να κάτσει, ως όφειλε, να παραδώσει προϋπολογισμό (τον οποίο βεβαίως θα τροποποιούσε η νέα δημοτική αρχή). Και δεν άφησε προϋπολογισμό διότι όσα υποστηρίζει τώρα ο κ. Μαλτέζος θα είχαν διαφανεί από τότε.

Επίσης, δεν αναφέρεται στη σύμβαση για τον νέο ηλεκτροφωτισμό του δήμου περί μείωσης στην κατανάλωση μετά την εγκατάσταση των νέων λαμπτήρων. Δεν αναγράφεται. Κι αν η εν λόγω σύμβαση είναι τόσο… καθαρή και αποδοτική, γιατί ελέω αυτής αποχώρησε τότε μεγάλο τμήμα της δημοτικής αρχής Καμπόσου (Παπαϊωάννου, Διολίτσης και άλλοι) ;

Ή μήπως είναι τυχαίο πως ως και ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, μιλώντας (για τις ανάγκες πληροφόρησης και ρεπορτάζ) ακόμη και με εμπλεκόμενους στα οικονομικά του δήμου (που είχαν μπαφιάσει…) ήμουν, εγώ και εκατοντάδες άλλοι, γνώστες της αθλίας οικονομικής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει (γράψτε λάθος, στην οποία οδήγησαν) τον δήμο Αργους Μυκηνών;

Κακώς ο κ. Καμπόσος ξεκίνησε το βίντεο με την απάντηση του απολογούμενος με το «είχα πει ότι δεν μιλάω, αλλά…». Δικαιούται δια να ομιλεί. Βεβαίως και δικαιούται. Όχι μόνο επειδή ήταν δήμαρχος επί τρεις σερί θητείες, αλλά δικαιούται και να εξηγήσει. Να δώσει απαντήσεις – πειστικές αν μπορεί. Διότι ως τώρα, δεν πείθει.

Δεν εξήγησε γιατί υπέγραψε διαταγές πληρωμών ύψους 1,2 εκατ. ευρώ μετά τις εκλογές κι ενώ γνώριζε ότι αποχωρεί.

Δεν εξήγησε γιατί το έλλειμμα στον δήμο αγγίζει το δυσθεώρητο ποσό των 6,25 εκατ. ευρώ.

Δεν εξήγησε γιατί ο δήμος έφτασε δάνεια που ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ με ετήσιες δόσεις σχεδόν στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Δεν εξήγησε γιατί η εφορία είναι απλήρωτη με πάνω από 500.00 ευρώ οφειλές.

Δεν εξήγησε, από τον Νοέμβριο που είχε κυκλοφορήσει εκείνο το δημοσίευμα στο έγκυρο aftodioikisi.gr, γιατί ο δήμος Αργους Μυκηνών (με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών!) εμφανιζόταν ψηλά στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου (μαζί με άλλους 23 δήμους) με έλλειμμα 1.197.569 ευρώ. Τότε. Διότι έκτοτε μεγάλωσε.

Και δεν εξήγησε, ούτε ποτέ κανείς κατάλαβε (και όσοι κατάλαβαν, παραιτήθηκαν από εκείνο το δημοτικό συμβούλιο) γιατί έβαλε τον δήμο στον ντορβά δεσμεύοντάς τον με δάνειο ύψους 12,5 εκατ. ευρώ για τα φώτα τα οποία, ως βλέπουμε, καίγονται… για πλάκα.

Πού να ασχοληθεί δηλαδή η δημοτική αρχή Μαλτέζου με τα οικονομικά της ΚΕΔΑΜ, της ΔΕΥΑΑΡΜ, των Σχολικών Επιτροπών και (φυσικά) της ΑΡΓΩ Α.Ε., των οποίων ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος τους χρεών τους!

Ενώ έπνεε τα λοίσθια, ενώ είχε ηττηθεί στις εκλογές, η προηγούμενη δημοτική αρχή αρνήθηκε (ως όφειλε) να καταθέσει προϋπολογισμό. Όπως είπε ο κ. Μαλτέζος, «για να μην έχουν την υπογραφή τους κάτω από τα φέσια τους!».

Όσο για το σήμερα; Φταίει η… ΔΕΗ, όπως είπε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καμπόσος («ας κάνουμε τότε μήνυση στη ΔΕΗ» απάντησε, πληρωμένα, ο Πέτρος Θωμόπουλος). Μην αναρωτιέστε, προφανώς δεν μας… κλέβει η ΔΕΗ, όπως ειπώθηκε.

Ο τόπος μας δεν χρειάζεται άλλη τοξικότητα.

Ο τόπος μας δεν χρειάζεται άλλες δικαιολογίες των προκατόχων και προφάσεις εν αμαρτίες.

Από τη στιγμή που οι δημότες επέλεξαν, με την ψήφο τους, την παράταξη Καμπόσου να κάτσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης, κι από τη στιγμή που κάθισαν σε αυτές, οφείλουν να συνεργαστούν και να συμβάλλουν. Αν μπορούν – σίγουρα μπορούν. Το ερώτημα είναι αν θέλουν.

ΥΓ1. Μετά το αλήστου μνήμης argospress, ας ευχηθούμε «να ζήσουμε να το θυμόμαστε» και στο (παν)έγκυρο paratiritis-news που επίσης εξαφανίστηκε από το αργείτικο διαδίκτυο, όπως ξαφνικά εμφανίστηκε κι αυτό. Προκαλώντας πολλά, πάρα πολλά, ερωτήματα…

ΥΓ2. Εγινε (διαδικτυακός, φυσικά) ντόρος ξανά με μια εκδήλωση, για τη γυναίκα, με ομιλητή τον Αλέξη Κούγια.

Ο «γνωστός ποινικολόγος» είναι persona non grata στην πόλη και δεν το γνωρίζαμε; Όχι.

Είναι η παρουσία του λογική; Ναι, ως συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο το 2021.

Γιατί στην αφίσα της εκδήλωσης μπήκε το όνομα του δήμου Άργους Μυκηνών; Ρωτήστε τη διοργανώτρια και λυκειάρχισσα Λένα Παπαθανασίου και διευθύντρια του 1ου Λυκείου Άργους (ήταν μάλιστα υποψήφια με τον Δημήτρη Καμπόσο). Ο δήμος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ότι δεν φέρει ευθύνη – και φυσικά δεν έχουμε… 1967 για να ελέγχει ο δήμος ποιος μιλάει και ποιος όχι σε εκδηλώσεις ενός λυκείου!

On second thought, ίσα ίσα η πρωτοβουλία της κ. Παπαθανασίου αναφορικά με το θέμα είναι σωστή, με γνωστό ομιλητή – λανθασμένα όμως έβαλε με δική της πρωτοβουλία στην αφίσα το λογότυπο του δήμου. Να κοιτάμε το δάσος, και όχι το δέντρο…


Δημοσιεύτηκε στο parapolitikaargolida.gr στις 26/2/2024