Menu

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. 8.833 ημέρες χωρίς… διπλό

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. 8.833 ημέρες χωρίς... διπλό

Ο Παναθηναϊκός δεν βλέπεται, ο Οντετ Κάτας είναι υπό… υπογραφή και ανακοίνωση και ο Γιώργος Βόβορας άφησε πίσω του μια ομάδα μπάχαλ0 – χωρίς 100% δική του ευθύνη. Τις προάλλες με τη Ζενίτ οι «πράσινοι» ήταν εκ νέου χωρίς αρχή και τέλος. Και απόψε υποδέχονται στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι, με την «Ενωση» να μην έχει νικήσει τον ΠΑΟ ως φιλοξενούμενη από τις… 3 Νοεμβρίου 1996! 25 χρόνια και δύο μήνες ή, αν θέλετε, 8.833 ημέρες… και σήμερα (;). Η ΑΕΚ μετρά 31 σερί ήττες, ίσως απόψε έχει την ευκαιρία της ασχέτως αν δεν είναι σε φουλ φόρμα, μεσοβδόμαδα ηττήθηκε ξανά από τη Χάποελ Χολόν στο BCL ενώ παραμένουν εκτός Ζήσης και Σλότερ.

For the record, τότε η ΑΕΚ είχε νικήσει με 94-77 σε ματς που είχε… λάμψει το άστρο του Βίκτορ Αλεξάντερ με 23 πόντους, ενώ ο Έντουαρντς είχε προσθέσει 21, από πλευράς «τριφυλλιού» ο Νίκος Οικονόμου είχε 22 πόντους και ο Μπάιρον Ντίνκινς 16. Με Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο η ΑΕΚ, με Μπόζινταρ Μάλκοβιτς ο Παναθηναϊκός που είχε και Μαρτίνεθ, Κοχ, Σκονοκίνι, Αμίτσι, Αλβέρτη και η «Ενωση» έπαιζε με Κολντεμπέλα, Ατρούια, Κακιούζη, Χατζή, Ποδαρά!

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. 8.833 ημέρες χωρίς... διπλό

Τη χρονιά εκείνη (1996-97) η ΑΕΚ έφτασε μέχρι τον τελικό των play offs και ηττήθηκε 1-3 από τον Ολυμπιακό εξασφαλίζοντας συμμετοχή για τη Euroleague για πρώτη φορά έπειτα από το 1971 (!) ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό του 1998! Ο, δε, Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στην β’ φάση των play offs από τον ΠΑΟΚ (1-2) κι έχασε το «εισιτήριο» (που ίσχυε τότε) για τη Euroleague της επόμενης περιόδου. Ο Μάλκοβιτς είχε απολυθεί νωρίτερα, κακήν κακώς, κι η σεζόν τελείωσε με προπονητή τον Μιχάλη Κυρίτση.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 10/1/2021