Menu

Το clasico χωρίς Μέσι, Ρονάλντο μετά από 11 χρόνια και η… κατάρα των τεχνικών της Ρεάλ

Το clasico χωρίς Μέσι, Ρονάλντο μετά από 11 χρόνια και η… κατάρα των τεχνικών της Ρεάλ

Δεκέμβριος 2007 ήταν. Τότε ο Λιονέλ Μέσι ήταν ξανά τραυματίας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιζε ακόμη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το αποτέλεσμα στο «Καμπ Νου» να λήγει 1-0 υπέρ της Ρεάλ χάρη σε γκολ του Ζούλιο Μπαπτίστα στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, ξεφεύγοντας έτσι με 7 βαθμούς από τους Καταλανούς. Το αποτέλεσμα αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό για την έκβαση εκείνου του πρωταθλήματος, το οποίο τελικά κατέκτησε η Ρεάλ!

Τότε, 23 Δεκεμβρίου 2007, τεχνικός της Μπάρτσα ήταν ο Φρανκ Ράικαρντ που είχε παρατάξει τους Βαλδές, Ράφα Μάρκες, Πουγιόλ (77’ Τζαμπρότα), Μιλίτο, Αμπιντάλ, Τσάβι (82’ Κρκιτς), Ροναλντίνιο, Γιάγια Τουρέ, Ντέκο (57’ Ζιοβάνι ντος Σάντος), Ινιέστα και Ετό.

Για τη Ρεάλ ο Μπερντ Σούστερ είχε χρησιμοποιήσει τους Κασίγιας, Πέπε, Ράμος (88’ Τόρες), Καναβάρο, Χάιντσε, Ντιαρά, Σνάιντερ (79’ Γκάγκο), Ραούλ, Ρομπίνιο (85’ Ρόμπεν), Φαν Νίστερλροϊ και Μπαπτίστα.

Θυμηθείτε το ματς.

Εκτοτε μάλιστα, όλοι οι προπονητές της Ρεάλ Μαδρίτης πλην Ζινεντίν Ζιντάν, έχασαν στο πρώτο τους clasico και ορισμένοι με πολύ βαριές ήττες!

Εξαίρεση ο «Ζιζού» που στις 3 Απριλίου του 2016, οδήγησε την ομάδα του σε νίκη με ανατροπή με 2-1 κόντρα στους «μπλαουγκράνα», με γκολ των Κριστιάνο και Μπενζεμά που απάντησαν σε αυτό του Πικέ.

Η κατάρα τούτη… γεννήθηκε με τον Χουάντε Ράμος που προσελήφθη τον Δεκέμβριο του 2008, ακριβώς πριν από το clasico, για να αντικαταστήσει τον Σούστερ μετά από την άτυχη δήλωση που είχε κάνει στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με 4-3 από τη Σεβίλλη. Συγκεκριμένα είχε πει πως «μου φαίνεται απίθανο το πώς μπορούμε να κερδίσουμε το Σάββατο την Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νου”». Ο Ράμος έκανε το ντεμπούτο του στις 13 Δεκεμβρίου του 2008 με ήττα 2-0.

Μεγαλύτερο παράδειγμα η πρώτη εμπειρία του Ζοσέ Μουρίνιο σε clasico ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν κάκιστη. Επελέγη από τον Πέρεθ για να φρενάρει την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι «μερένχες» πήγαν στη Βαρκελώνη ως πρωτοπόροι στη La Liga, με έναν βαθμό περισσότερο από τους «μπλαουγκράνα» και επέστρεψαν στη Μαδρίτη έχοντα υποστεί συντριβή με 5-0 και δεύτεροι στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ήθελε να δώσει μια νέα ώθηση στη Ρεάλ φέρνοντας στον πάγκο τον Ράφα Μπενίτεθ, όμως η Μπαρτσελόνα είχε διαφορετική άποψη. Στις 21 Νοεμβρίου 2015 η «βασίλισσα» έχασε με 4-0 από τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε, σε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας της ομάδας. Στις αρχές του Ιανουαρίου ο Μπενίτεθ είδε την πόρτα της εξόδου και αφίχθη ο Ζιντάν…


Δημοσιεύτηκε στο Bet-hoven.net στις 27/10/2018