Menu

Η Ντινάμο Κιέβου κόντρα στις ελληνικές ομάδες (videos)

Η Ντινάμο Κιέβου κόντρα στις ελληνικές ομάδες (videos)

Η Ντινάμο Κιέβου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό έχει κληρωθεί με ελληνικές ομάδες άλλες πέντε φορές, αντιμετωπίζοντάς τες συνολικά 9 φορές. Και η μόνη ομάδα που την έχει νικήσει ήταν ο Παναθηναϊκός σε ματς που διεξήχθη μάλιστα στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Σε συνολικά εννέα αναμετρήσεις λοιπόν, οι Ουκρανοί μετρούν πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες έχοντας δημιουργήσει μια εξαιρετικά θετική παράδοση εναντίον των ελληνικών ομάδων.

1975-76 με Ολυμπιακό

Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 1975-76 και αντίπαλος ήταν και πάλι ο Ολυμπιακός στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα (!) οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2. Ωστόσο, στη ρεβάνς στο Κίεβο οι Ουκρανοί νίκησαν 1-0 και πήραν την πρόκριση. Στην Ντινάμο έπαιζε τότε ο σπουδαίος Ολεγκ Μπλαχίν που περίπου 15 χρόνια μετά, θα γινόταν προπονητής του Ολυμπιακού…

1976-77 με ΠΑΟΚ

Η επόμενη συνάντηση της Ντινάμο με ελληνική ομάδα ήταν την ακριβώς επόμενη σεζόν πάλι στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ αυτήν τη φορά. Η πρόκριση αποδείχθηκε… παιχνιδάκι για τους Ουκρανούς κόντρα στον «δικέφαλο» του Βορρά, αφού πέτυχαν δύο νίκες με 4-0 εντός έδρας και με 2-0 εκτός έδρας.

1995-96 με Παναθηναϊκό

Το 1995 η ομάδα από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας συναντήθηκε με τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Champions League. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης επιβλήθηκε των «πρασίνων» με 1-0. Ωστόσο, ρεβάνς δεν υπήρξε, αφού οι διοικούντες τη Ντινάμο κατηγορήθηκαν για απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή του αγώνα, Αντόνιο Λόπες Νιέτο και η UEFA την απέβαλε από τη διοργάνωση για δύο χρόνια, αντικαθιστώντας την με την Άαλμποργκ!

1998-99 με Παναθηναϊκό

Το ζευγάρωμα με τον Παναθηναϊκό επαναλήφθηκε τη σεζόν 1998-99 πάλι στους ομίλους του Champions League. Στην πρεμιέρα το «τριφύλλι» επικράτησε 2-1 της Ντινάμο στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς στο ΟΑΚΑ ήταν προγραμματισμένη συναυλία των Rolling Stones. Στη ρεβάνς στο Κίεβο ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με το ίδιο σκορ.

2017-18 με ΑΕΚ

Πέρυσι, σεζόν 2017-18 η Ντινάμο Κιέβου βρήκε μπροστά της την ΑΕΚ στους «32» του Europa League και προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Τα δύο ματς έληξαν ισόπαλα 1-1 στο ΟΑΚΑ και 0-0 στο Κίεβο.


Δημοσιεύτηκε στο Bet-hoven.net στις 13/2/2019