Menu

Το πράσινο μίλι και η «πελάτισσα» του Coppa Italia

Το πράσινο μίλι και η «πελάτισσα» του Coppa Italia

Γιουβέντους – Ιντερ, 2-1 η «βέκια σινιόρα» νίκησε στον πρώτο ημιτελικό του Coppa Italia, στο Μιλάνο. Και πέρα από στατιστικά, παραδόσεις, ειδησεογραφία, η ερώτηση είναι μια: γιατί φαβορί στις αποδόσεις η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ της Ιταλίας; Δεν το εξηγεί ότι οι «μπιανκονέρι» κατεβαίνουν με λίγες αλλαγές και χωρίς τους Μοράτα και Ντιμπάλα στο 100%, άντε να βρεθεί στον πάγκο ένας εξ αυτών, όπως και ο Ράμσεϊ, Ρονάλντο και Κουλουσέφσκι θα παίξουν μπροστά ενώ κομβικές είναι η απουσίες των Αρτούρ και Μπονούτσι. Η Ιντερ κατεβαίνει, ευτυχώς, χωρίς Βιδάλ και Σάντσες, γλιτώσαμε απόψε Παναΐα μου.

Παράδοση; Στο Τορίνο, σε επίσημα, η Ιντερ έχει να νικήσει από τον Νοέμβριο του 2012, 3-1 τότε για τη Serie A με δύο γκολ του Μιλίτο κι ένα του Παλάσιο, είχε ανοίξει το σκορ ο… Βιδάλ. Τεχνικός της τότε, ο Αντρέα Στραματσόνι. Εκτοτε, 6-2-0 για την «κυρία».

Το πράσινο μίλι και η «πελάτισσα» του Coppa Italia

Στο Coppa Italia, επιμέρους, έχουν δώσει και μονά και διπλά ματς, τρομερό ότι μονάχα δύο φορές έπαιξαν σε τελικούς, με έσχατο το… 1965. Σημαντικό ότι σε ημιτελικά η Γιουβέντους έχει 4/4 προκρίσεις επί της Ιντερ

  • το 1938 όταν την ονόμαζαν ακόμη «Αμπροσιάνα» (2-0 στο Τορίνο)
  • το 1983 (2-1 στο Τορίνο, 0-0 στο Μιλάνο)
  • το 2004 (2-2 και τα δύο, 5-4 στα πέναλτι στη ρεβάνς του «Τζιουζέπε Μεάτσα» η Γιούβε)
  • το 2016 (3-0 η καθεμιά στο Τορίνο, ξανά στα πέναλτι η Γιουβέντους στο Μιλάνο αν και οι «νερατζούρι» του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχαν… ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα από το 49’).

Άλλη μια… κυπελλική παράδοση που αλίευσα είναι πως, σε Derby d’ Italia και σε διπλά ματς, όταν το πρώτο έληξε με νίκη της φιλοξενούμενης, αυτή στο επόμενο, στη ρεβάνς δηλαδή, δε νίκησε (σε τρεις περιπτώσεις).

Και, επιδόρπιο, σε ματς Κυπέλλου Ιταλίας στο Τορίνο η Γιουβέντους μεν 8-4-2 και δεν υπάρχει ισοπαλία εδώ και… 41 χρόνια (με 3-0-2 έκτοτε): 0-0 τότε, στο «Κομουνάλε», αλλά η Γιουβέντους είχε περάσει έχοντας νικήσει με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό.

Το πράσινο μίλι και η «πελάτισσα» του Coppa Italia

Τέλος, σημαντικό ότι ο Λουκάκου είχε λείψει από τον πρώτο αγώνα, αντιμετωπίζει για πέμπτη φορά στην καριέρα του τη Γιουβέντους και δεν έχει σκοράρει σε κανένα: ένα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Οκτώβριο του 2018 και τρία στην Ιταλία…


Δημοσιεύτηκε στο koubanezos.gr στις 9/2/2021