Menu

Ολυμπιακός – Αρης. Χωρίς διπλό στο Καραϊσκάκη από την εποχή του… ΠΑΣΟΚ

Ολυμπιακός – Αρης. Χωρίς διπλό στο Καραϊσκάκη από την εποχή του… ΠΑΣΟΚ

Για το Ολυμπιακός – Αρης ναι, υπάρχει μια μεγάλη παράδοση που ίσως σπάσει κάποια στιγμή: μια σχέση μάλλον… πελατειακή τα τελευταία χρόνια. Δέκα σερί νίκες ο Ολυμπιακός και στις δύο έδρες μετά το 2-2 στις 29 Οκτωβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός δεν νίκησε στους τελευταίους 15 αγώνες, τότε με «ερυθρόλευκα» γκολ από Αμπντούν και Χολέμπας. Ο Αρης δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό από τα play offs στις 28 Απριλίου 2010, τότε με 2-0 και γκολ του Τζόνσον. Εκτοτε, 18 σερί ματς αήττητος, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός.

Το, δε, τελευταίο διπλό του Αρη στην έδρα του Ολυμπιακού επιτεύχθηκε στο ΟΑΚΑ στις 27 Ιανουαρίου 2002 με γκολ του Τζμπαρί, προπονητή τον Γάλλο Ρισάρ Ταρντί και μεγάλο ματς από Κατεργιαννάκη και Νασίφ Μορίς κόντρα σε Ζιοβάνι, Ζε Ελίας, Καρεμπέ, Γιαννακόπουλο και Αλεξανδρή, με τεχνικό τον Τάκη Λεμονή. Εκτοτε 17-2-0 για τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οσο για το τελευταίο διπλό στο Καραϊσκάκη; Ηταν τον Νοέμβριο του 1983, 1-0 με γκολ του Ερικσον! Προπονητής του Ολυμπιακού σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Γερμανός Χάινς Χέερ, ο οποίος έπειτα από δύο γεμάτες σεζόν με τον ΠΑΟΚ (68 παιχνίδια), έμεινε στον πάγκο του Ολυμπιακού μόλις για 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, κάνοντας 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Η μόνη ομάδα που έχει πετύχει δύο γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος επί ημερών Μαρτίνς στο Καραϊσκάκη ήταν ο Αρης, στο περυσινό 4-2 της κανονικής περιόδου (και η επόμενη, και στις δύο έδρες, ήταν ο… Παναθηναϊκός μια εβδομάδα πριν!), και τον πετυχαίνει απόψε εν μέσω PSV Αϊντχόφεν, με το μυαλό στη ρεβάνς, με δεδομένο το rotation από πλευράς Πορτογάλου αλλά εννοείται ότι έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο. Όπως ο Χασάν, που αξίζει για σκόρερ.

Ο Ολυμπιακός δεν χάνει εύκολα. Στα τελευταία 81 ματς τον νίκησε δις ο ΠΑΟΚ και μια φορά ο Παναθηναϊκός, στα τελευταία 48 εντός έδρας έχει μόνο δύο ήττες, αμφότερες από τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έφερε την τελευταία ισοπαλία στο Φάληρο (1-1 τον Δεκέμβρη του 2019). Και ο Αρης με επτά εκτός έδρας νίκες ήδη… ισοφάρισε το μεγαλύτερο ρεκόρ της ιστορίας του στη μεγάλη κατηγορία, αλλά κλείνει την κανονική περίοδο με Καραϊσκάκη και… Τούμπα. Έχει την καλύτερη άμυνα εκτός έδρας με 6 γκολ, δύο λιγότερα από τον Ολυμπιακό, που έχει δεχτεί 8.


Δημοσιεύτηκε στο Koubanezos.gr στις 21/2/2021