Menu

Παναθηναϊκός. Τι κάνει στο Κύπελλο μετά από ήττα με 2-1

Παναθηναϊκός. Τι κάνει στο Κύπελλο μετά από ήττα με 2-1

Ο Παναθηναϊκός καλείται να ανατρέψει, και ο ΠΑΣ να υπερασπιστεί, το 2-1 του πρώτου αγώνα, που είχε γίνει στο Αγρίνιο. Στο 1-1 με την ΑΕΚ, κάκιστος, για πρώτη φορά επί ημερών Μπόλονι δεν έχει νίκη επί τρία σερί επίσημα, σε καλύτερη κατάσταση οι Γιαννιώτες με μόνη ήττα στα τελευταία έξι επίσημα από τον ΠΑΟΚ στην ουδέτερη Ριζούπολη.

Σε ένα εξειδικευμένο στατιστικό (σ.σ. μου βγήκαν λίγο τα μάτια ψάχνοντας αλλά, χαλάλι…): τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό η ήττα με 2-1 εκτός έδρας σε πρώτο αγώνα Κυπέλλου;

  • Το 1988-89, για τους «16» του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 στην Πάτρα από την Παναχαϊκή (από γκολ των Ζήκου και Βαΐτση) αλλά στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ διέλυσε την αχαϊκή ομάδα με… 8-1 στη Λεωφόρο (από δύο γκολ Καλαντζής, Νίλσεν και Γεωργακόπουλος και από ένα Σαμαράς και Χ. Δημόπουλος).

Παναθηναϊκός. Τι κάνει στο Κύπελλο μετά από ήττα με 2-1

  • Το 1989-90 οι «αιώνιοι» αντάμωσαν» στα ημιτελικά, με τον Ολυμπιακό να επιβάλλεται στο Καραϊσκάκη με Ντέταρι και Αναστόπουλο, είχε ανοίξει το σκορ ο Αντωνίου. 3-3 η ρεβάνς με τον Σαραβάκο να σκοράρει δις (17’ και 65’), τον Μητρόπουλο στο 80’ να στέλνει το ματς στην παράταση, τον Σαραβάκο με πέναλτι να κάνει χατ-τρικ στο 100’ και τους Ντέταρι με πέναλτι στο 105’ και Δρακόπουλο στο 117’ να διαμορφώνει το σκορ. Στο ενσταντανέ, Βαζέχα και Αποστολάκης στα… ερυθρόλευκα, ακόμη, τότε.
  • Το 1997-98, στα ημιτελικά, νίκησε 3-0 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ με γκολ από Βαζέχα, Γ.Χ Γεωργιάδη και Λυμπερόπουλου, «χρυσό» τότε το τέρμα του Θεοφύλακτου Νικολαΐδη στο Καυτανζόγλειο (ο Μιχάλης Κωνσταντίνου φορούσε ακόμη τα κυανόλευκα, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του πρώτου αγώνα).
  • Το 2006-07, προημιτελικά και εποχή Βίκτορ Μουνιόθ, απέκλεισε τον ΠΑΟΚ με 3-1 στην παράταση, στο ΟΑΚΑ, με γκολ από Ιβανσιτς και Μάντζιου (δις), είχε στείλει το ματς σε έξτρα 30λεπτο το γκολ του Γ.Χ. Γεωργιάδη στο 90’. Όπως και με τον Ηρακλή, και τώρα τεχνικός ήταν ο Γιώργος Παράσχος.

Συμπερασματικά; 75% επιτυχία, 3/4 προκρίσεις για τους «πράσινους».

Συνολικά στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός μετρά 4-0-2 υποδεχόμενος τον ΠΑΣ, οι ήττες τον Φλεβάρη του 1989 (0-1, αλλά είχε νικήσει με 3-0 στο πρώτο) και τον Ιανουάριο του 2016 (0-1, ξανά είχε νικήσει στο πρώτο, 2-1).

Παναθηναϊκός. Τι κάνει στο Κύπελλο μετά από ήττα με 2-1

Είχε βρεθεί ξανά σε θέση να κυνηγά ανατροπή εκτός έδρας ήττα πρώτου αγώνα, τον Ιανουάριο του 2020, πέρυσι δηλαδή: ήττα 1-0 στους Ζωσιμάδες από τέρμα του Παμλίδη, 3-1 στο ΟΑΚΑ με Χρήστο Δώνη, Σένκεφελντ, Μακέντα, είχε ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΣ στο 24’ ο Παντελάκης. Ο οποίος ΠΑΣ σκόραρε στα 4/5… κυπελλικά του παιχνίδια με το «τριφύλλι» στην Αθήνα, εξαίρεση ο αποκλεισμός του 1975 (2-0, σε μονό ματς).

Οι αριθμοί παίζουν μπάλα, αλλά όχι πάντα. Ο ΠΑΣ καλείται να σκοράρει για να έχει ελπίδες πρόκρισης, ο ΠΑΟ επανέρχεται στη μετριότητα, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι θα πετύχει το ελάχιστο ζητούμενο (1-0) ή την πρόκριση.


Δημοσιεύτηκε στο Footballbet.gr στις 3/3/2021