Menu

Ημέρες πόλωσης, ημέρες τηλεοπτικής μονταζιέρας

Ημέρες πόλωσης, ημέρες τηλεοπτικής μονταζιέρας

Σε κάθε μεγάλη οικονομική, πολιτική, εθνική, κοινωνική κρίση, τα ελληνικά ΜΜΕ καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ωστόσο, κατά την πλειονότητα, εκτίθενται. Άσχημα.

Χθες στο επίκεντρο βρέθηκε το δελτίο του Star με ένα βίντεο που παίχθηκε χθες βράδυ, για τα τραγικά σκηνικά της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη με την άγρια επίθεση σε αστυνομικό. Από το βράδυ της Τρίτης κυκλοφόρησε στα social media βίντεο με αστυνομικούς συγκεντρωμένους και να ουρλιάζουν, κυριολεκτικά, «πάμε να τους σκοτώσουμε, πάμε να τους γ@μ@σ@@με». Αυτιά έχουμε, το ακούσαμε. Καθαρά. Και είναι ντροπή για την ΕΛ.ΑΣ., όχι επειδή… το ακούσαμε (μέσω social media) αλλά επειδή επικρατεί τέτοια λογική στον δρόμο για την… προστασία του Ελληνα πολίτη.

Ωστόσο, στο δελτίο ειδήσεων του Star άλλαξαν την επίμαχη ατάκα! Γιατί; Προφανώς έχουν συμφέροντα, δεν μας απασχολεί το γιατί – αλλά το ότι… έγινε. Μονταζιέρα κανονική. Το «θα τους σκοτώσουμε» του βίντεο με τους αστυνομικούς μετατράπηκε σε «θα τον σκοτώσουνε».

Μονταζιέρα σήμερα όμως και από τον ΣΚΑΪ, στην πρωινή εκπομπή, καλύπτοντας την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. προσάχθησαν συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες). Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του πανεπιστημίου ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με αυτό.

Υπάρχει λοιπόν αυτό το βίντεο, τη στιγμή της εισόδου των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ, χωρίς φυσικό ήχο.

Μάλιστα ο Δημήτρης Οικονόμου ανέφερε ότι οι εικόνες ήταν από κάμερα που φέρνουν οι αστυνομικοί πάνω στη στολή τους. Ωστόσο δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Το βίντεο ήταν από τον συνάδελφο Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη που εργάζεται για λογαριασμό του Omnia TV και είναι διακριτή η φωνή αγωνίας. «Δημοσιογράφος είμαι!!!», κάτι που επανέλαβε αρκετές φορές…


Δημοσιεύτηκε στο Dailymedia στις 13/3/2021