Menu

Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα. Το 7/7 μετά από 1-0 και οι φανέλες… της Γιούβε

Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα. Το 7/7 μετά από 1-0 και οι φανέλες… της Γιούβε

Εννοείται ότι δεν είναι βατή η ρεβάνς απόψε για τη Ρεάλ στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο» με την Αταλάντα, κι ας νίκησε 1-0 στο Μπέργκαμο εκμεταλλευόμενη ότι οι «μπεργκαμάσκι» έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 17’, μόλις στο 86’ σκόραρε. Εντός συνόρων ανέκτησε ελπίδες διατήρησης των πρωτείων ελέω των απανωτών απωλειών της Ατλέτικο και όχι λόγω των δικών της εμφανίσεων, την Ελτσε με γκολ στο 91’ τη νίκησε (πρώτη επικράτησή της σε… πρωταθληματικό ματς με γκολ στις καθυστερήσεις μετά από πέντε χρόνια). Στα θετικά η επάνοδος του Σέρχιο Ράμος (αλλά όχι του Εντέν Αζάρ) μετά από σοβαρό τραυματισμό, στα αρνητικά ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν δοκίμασε σύστημα με τρία στόπερ και το άλλαξε άρον άρον στην ανάπαυλα. Προς τη η δοκιμή; Διότι λείπει ο κομβικότατος μέσος Κασεμίρο. Αλλά και μόνο ότι ο «Ζιζού» το σκέπτεται…

Η Αταλάντα είχε ένα εύκολο απόγευμα με τη Σπέτσια, 3-1 με δύο γκολ του Πάσαλιτς, έχει ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών με την περσινή της παρουσία ως τα προημιτελικά, και τον in extremis αποκλεισμό από την Παρί, στις πέντε οι διαδοχικές εκτός έδρας νίκες στο Champions League: δεν έχει να φοβάται κάτι. Τιμωρημένος ο χαφ Φρόιλερ, τραυματίες ο μπακ-στόπερ Σούταλο και ο χαφ Χάτεμπουρ. Ο Γκασπερίνι παρατάσσει την ομάδα του με φουλ επιθετικό σχήμα, με τους Μουριέλ, Σαπάτα στην ενδεκάδα.

Η μόνη ήττα από… Ιταλούς

Η Ρεάλ για πρώτη φορά από το 1992-93 και για συνολικά όγδοη στην ιστορία της, εκκινεί σε διπλό ευρωπαϊκό, νοκ άουτ ματς με νίκη 1-0 εκτός έδρας και, εννοείται, δεν αποκλείστηκε ποτέ στις άλλες επτά περιπτώσεις. Ο απολογισμός στις ρεβάνς, μετά από 1-0, είναι 4-2-1, οι ισοπαλίες το ’81 με τη Ραπίντ και το ’84 με την Τότεναμ, αμφότερες 0-0 και οι νίκες ενάντια σε Ρέιντζερς (6-0 το ’63), Λέφσκι (2-0 το ’79), Γκόρνικ (3-2 το ’88) και Φιτέστε (1-0 το ’92).

Η μόνη ήττα και, φυσικά, η μόνη εν λόγω ρεβάνς που δέχθηκε γκολ στα προημιτελικά του θεσμού το 1961-62 με τη Γιουβέντους: 1-0 στο Τορίνο με γκολ του Ντι Στέφανο, ήττα 1-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» από γκολ του Σίβορι και, μιας και τότε δεν υπήρχαν πέναλτι, ορίστηκε (ως ίσχυε) τρίτο ματς σε ουδέτερο. Διεξήχθη μια εβδομάδα μετά τη Μαδρίτη, στις 28 Φεβρουαρίου 1962 στο Παρίσι και η Ρεάλ προκρίθηκε με 3-1 με γκολ από Φέλο, Ντελ Σολ και Τεχάδα, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σίβορι.

Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα. Το 7/7 μετά από 1-0 και οι φανέλες… της Γιούβε

Ωστόσο η Γιουβέντους έγραψε τότε ιστορία για άλλο λόγο: στη ρεβάνς της Μαδρίτης εμφανίστηκε με φουλ μαύρη εμφάνιση, με αποτέλεσμα οι παίκτες να μπερδεύονται καθώς οι διαιτητές φορούσαν ακριβώς… την ίδια: στο ημίχρονο ο έξαλλος Ντι Στέφανο πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους έδωσε φανέλες της Ρεάλ αλλά πιο σκούρες, ώστε να ξεχωρίζουν! Η απόπειρα κλοπής, δεν έπιασε…

Ειρήσθω εν παρόδω, η Ρεάλ σε 35 ευρωπαϊκά ματς υποδεχόμενη ιταλικές ομάδες μετρά 25-3-7 (με γκολ 68-34), σκόραρε στα 31/35 και στα 23 εξ αυτών σκόραρε τουλάχιστον δύο φορές.


Δημοσιεύτηκε στο Footballbet.gr στις 16/3/2021