Menu

Πατρίς, Θρησκεία, Απατεωνιά

Πατρίς, Θρησκεία, Απατεωνιά

Τι ζούμε, ρε γαμώτο.

Απαγόρευση μετακινήσεων για πρώτη φορά στη χώρα υπό δημοκρατικό πολίτευμα. Γιατί; Επειδή ο μέσος Ελληνας του ωχαδερφισμού και της αντιδραστικότητας, όχι «δεν πειθαρχεί», δεν είναι θέμα πειθαρχίας, αλλά (κλασικά, ως λαός) δε νοιάζεται για τον δίπλα. Διότι η έννοια του αυτοαποκλεισμού, του «μένουμε σπίτι» και, πλέον, της απαγόρευσης, αποσκοπεί στην προστασία των συνανθρώπων και συμπολιτών μας.

Και, την ίδια ημέρα, διαβάζεις ότι ένας παπάς πήγε, με αρμάδα πιστών, να λειτουργήσει, ένας άλλος παπάς έκανε βάφτιση στα κρυφά (ελπίζω το ευτυχές ζεύγος του κ. Μαλάκα και της κ. Παντόφλας να βάφτισε «Καραντίνα» την κόρη). Το εν λόγω παπαδαριό και η λογική του, αποτελεί την επιτομή της Ελλάδας του σήμερα: Πατρίς, Θρησκεία, Απατεωνιά.

Τη ημέρα η Ελλάδα που ανακοίνωσε σχεδόν 100 νέα κρούσματα και συνολικά 15 νεκρούς, την ίδια ημέρα η Ιταλία ανακοίνωσε 641 νεκρούς και 5.476 συνολικά (!). Και, ακόμη και σήμερα, στα social media βλέπεις αναρτήσεις περί εκφοβισμού, κατάλυσης της Δημοκρατίας, για τα ψέματα μιας παγκόσμιας συμπαιγνίας που θέλει (σ.σ. έλα ντε, δεν μας λένε που αποσκοπούν…).

Και μέσα σε όλα, posts και προωθημένα μηνύματα για να μη ξεχάσουμε να βγάλουμε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι, διότι «Το Εθνος, σώζει».

Κι όμως, μέσα σε αυτή τη χώρα, μέχρι στιγμής το πράγμα έχει ελεγχθεί, εν συγκρίσει με «έξω». Εύχομαι και προσεύχομαι να παραμείνουμε τοιουτοτρόπως, δεν θέλω καν να σκέφτομαι αν ξεφύγει, με το αστείο σύστημα υγείας και τις υποδομές που διαθέτουμε.

ΥΓ. «Κλείστε τα πάντα!» η κραυγή γιατρού στην Ιταλία. Είδα το βίντεο πέντε φορές, και έκτη να το βάλω, πάλι θα δακρύσω.

Τι ζούμε, ρε γαμώτο.

Απαγόρευση μετακινήσεων για πρώτη φορά στη χώρα υπό δημοκρατικό πολίτευμα. Γιατί; Επειδή ο μέσος…

Posted by Νίκος Μποζιονέλος on Sunday, March 22, 2020