Menu

Ελλάδα – Γεωργία. Μαχλάς, Λύμπε… Σπυρόπουλος

Ελλάδα – Γεωργία. Μαχλάς, Λύμπε… Σπυρόπουλος

Δεν είναι εύκολο το αποψινό στην Τούμπα, ίσα ίσα οι Γεωργιανοί έχουν καλύτερη, από παλιότερα, και επικίνδυνη ομάδα κι ας έκανε ήδη δύο ήττες. Στη Σουηδία έχασε 1-0 επιτρέποντας όμως λίγες φάσεις στην παρέα του Ζλάταν και έχοντας τα μισά φάουλ από ό,τι οι Σκανδιναβοί (9 έναντι 19) και με κατοχή 49%. Με την Ισπανία είχε μόλις… 28%, λογικό καθώς απέναντί της είχε το βαρετό tiki-taka αλλά επέτρεψε μονάχα 3 σουτ στην εστία της και εκ νέου αμύνθηκε καθαρά (με 12 φάουλ έναντι 8).

Το ερώτημα είναι επιθετικά τι κάνει η ομάδα του Βιλί Σανιόλ: ιδρώνει, δεν το έχει εύκολα, ενδεικτικό ότι στα 18 τελευταία επίσημα σκόραρε πάνω από μια φορά μόνο… με Γιβραλτάρ (3-2) και Αρμενία (2-2 τον Οκτώβριο). Πλέον επικίνδυνοι ο εξτρέμ Κβαρατσκέλια της Ρούμπιν (μιλάμε για… υδραυλικό) και ο φορ Κβιλιτάια της Ανόρθωσης.

Η αλήθεια είναι ότι ανασταλτικά, ειδικά όταν δεν είναι συγκεντρωμένη, η Εθνική μας δέχεται μάλλον εύκολα το γκολ επί ημερών Τζον Φαν’τ Σχιπ και το δίδυμο Παπαδόπουλου, Τζαβέλλα θέλει ακόμη χρόνο για να προσαρμοστεί. Η ενδεκάδα έχει ερωτήματα: λογικά ο Παυλίδης μπροστά, εκτός κι αν μπει ο Γιακουμάκης και διλήμματα: Τσιμίκας ή Γιαννούλης, Πέλκας ή Τζόλης, Μασούρας ή Μάνταλος ή Φορτούνης.

Επί της παράδοσης; Στο 6-1-0 τους έχουμε σε όλα, μια νίκη ήταν σε φιλικό το ’96. Στα εντός, 3-0 είχε λήξει τον Οκτώβριο του 1998 στο ΟΑΚΑ με γκολ από Μαχλά, Λυμπερόπουλο και Ουζουνίδη και σκορ διαμορφωμένο ως το… 36’, 1-0 στο Καραϊσκάκη τον Οκτώβριο του 2005 (το γκολ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος) και 1-1 τον Σεπτέμβριο του 2010 με γκολ από τον Νίκο Σπυρόπουλο. Και στα τρία, ως απόψε, είχαμε ξένους ομοσπονδιακούς: Ιορντανέσκου, Ρεχάγκελ και Σάντος, αντίστοιχα.


Δημοσιεύτηκε στο Footballbet.gr στις 31/3/2021