Menu

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ. Έχει να ηττηθεί από τότε που ο Πεπ ήταν… αντίπαλος

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ. Έχει να ηττηθεί από τότε που ο Πεπ ήταν… αντίπαλος

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ. Το κοντέρ γράφει 38-6-3 φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις, για τη Σίτι, ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό νικών, έχασε μόνο (όλα, στο πρωτάθλημα) από Λέστερ, Τότεναμ και Γιουνάιτεντ, εκτός Μάντσεστερ ηττήθηκε μόνο στο Λονδίνο. Δεν ορρωδεί προ ουδενός η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που στο Champions League απαριθμεί 7-1-0 φέτος με μόνη… μη νίκη στο 0-0 με την Πόρτο στην Πορτογαλία, σε αδιάφορο ματς, από την οποία Πόρτο δέχθηκε και το μοναδικό γκολ στον θεσμό, στο πρώτο της χρονικά παιχνίδι. Τραβηγμένο λίγο μεν ως σερί (706 αγωνιστικά λεπτά!) αλλά η απόδοση της Σίτι φέτος το δικαιολογεί στο έπακρον και διεκδικεί τέσσερις τίτλους.

Λευκό το απουσιολόγιο, πολλαπλές λύσεις στα χέρια του Γκουαρδιόλα που ίσως κατεβάσει εκ νέου τον Μπερνάρντο Σίλβα ως «ψεύτικο» 9άρι (όπως με την Γκλάντμπαχ) είτε, το επικρατέστερο, τον Ζέσους στην κορυφή με δύο εκ των Στέρλινγκ, Ντε Μπράινε, Φόντεν και Μαχρέζ στα άκρα.

Η Ντόρτμουντ έχει επίσης… να λέει για το πρώτο της φετινό στο Champions League: η μόνη της ήττα ήταν στη Ρώμη από τη Λάτσιο, έκτοτε «έτρεξε» 5-3-0 νικώντας σε Μπριζ (3-0), Αγία Πετρούπολη (2-1) και Σεβίλλη (3-2) αλλά παραμένει ασταθής, η ήττα από την Αϊντραχτ μετά τη διακοπή των εθνικών προς επίρρωση τούτου. Φυσικά υπάρχει και ο Χάαλαντ, με τον ατζέντη Μίνο Ραϊόλα να αρχίζει ήδη επαφές με συλλόγους για την πώλησή του και ο Νορβηγός έχει «σιγήσει» τελευταία. Παραμένουν εκτός Σάντσο και Βίτσελ, με 4-3-3 και Αζάρ Χάαλαντ, Ρόις μπροστά οι Βεστφαλοί.

Έχει να ηττηθεί από τότε που ο Πεπ ήταν… αντίπαλος

Σίτι και Ντόρτμουντ αντάμωσαν ξανά το 2012-13 σε όμιλο του θεσμού: 1-1 στο Μάντσεστερ με γκολ του Ρόις στο 61’ και ισοφάριση του Μπαλοτέλι στο 91’ με πέναλτι, με τον Λεβαντόφσκι τότε ακόμη στην Μπορούσια, που είχε τεχνικό τον Γιούργκεν Κλοπ και στον απέναντι πάγκο καθόταν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ. Έχει να ηττηθεί από τότε που ο Πεπ ήταν… αντίπαλος

Στη Βεστφαλία η Ντόρτμουντ είχε επιβληθεί με 1-0 από γκολ του Σίμπερ στο 57’, και πέρασε, μαζί με τη Ρεάλ, στους «16» ενώ η Σίτι είχε μείνει τελευταία στον όμιλο, κάτω και από τον Αγιαξ. Ως γνωστόν η Ντόρτμουντ έφτασε στον τελικό του Γουέμπλεϊ, τότε, χάνοντας με 2-1 από την Μπάγερν στον γερμανικό «εμφύλιο».

  • Εξι σερί νίκες και σερί 10-1-0 ενάντια σε Γερμανούς η Σίτι, έσχατη ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο, σε ματς ομίλου, με 1-0 τον Σεπτέμβριο του 2014. Τότε με γκολ του Ζερόμ Μπόατενγκ στο 90’ και τεχνικό των Βαυαρών τον… Πεπ Γκουαρδιόλα.
  • Στο 9-2-1 η Σίτι υποδεχόμενη Γερμανούς, έσχατη ήττα από την Μπάγερν του Γκουαρδιόλα με 3-1 τον Οκτώβριο του 2013. Εκτοτε 6-0-0 με γκολ 22-5, υπάρχει βέβαια και το 7-0 επί της Σάλκε αλλά σκόραρε, και στα έξι, τουλάχιστον από δύο φορές.
  • Επί έξι σερί ματς χωρίς νίκη ενάντια σε Αγγλους η Ντόρτμουντ (0-1-5), ήτοι από το 2-1 επί της Τότεναμ στους «16» του Europa League τον Μάρτιο του 2016. Στο 4-1-9 επί αγγλικού εδάφους, σκοράροντας στα 9/14.

 Δημοσιεύτηκε στο Footballbet.gr στις 6/4/2011