Menu

Ο Μπάιντεν, ο Τραμπ και 95χρονος Κάρτερ…

Ο Μπάιντεν, ο Τραμπ και 95χρονος Κάρτερ…

Ο Μπέρνι Σάντερς μένει εκτός κούρσας και οι Δημοκρατικοί θα κατέβουν με τον Τζο Μπάιντεν απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο. Ο Μπάιντεν έχει πάρει δημόσια και τη στήριξη της αποσυρθείσας Αφροαμερικανής συνυποψήφιάς του, Καμάλα Χάρις (που έχει τους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους του Μπαράκ Ομπάμα).

Αν ο κορωνοϊός πλήξει τον Τραμπ, εκλογικά; Κατηγορηματικά όχι. Διαχρονικά η οικονομία βγάζει πλανητάρχη και, μέχρι στιγμής, κρίνεται επιτυχής.

Ωστόσο, πρώτον ο Μπάιντεν είναι ήδη 77, ήτοι καλεί τον μέσο ψηφοφόρο να βγάλει πρόεδρο μιας 4ετίας.

Δεύτερον, στην εκλογική ιστορία των ΗΠΑ μόνο τρεις φορές δεν επανεξελέγη εν ενεργεία πρόεδρος που διεκδίκησε δεύτερη τετραετία (σε 44 περιπτώσεις!).

Ο Τζέραλντ Φορντ το 1977 (διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα Ρίτσαρντ Νίξον το ’74 και δεν είχε εκλεγεί καν, υπήρξε πρόεδρος… από σπόντα), ο Τζορτζ Μπους το 1992 (που ηττήθηκε από τον Κλίντον έχοντας όμως 12 σερί χρόνια στο Οβάλ Γραφείο αφού ήταν νωρίτερα αντιπρόεδρος του Ρόναλντ Ρίγκαν) και ο Τζίμι Κάρτερ το 1980 (από τον Ρίγκαν και πληρώνοντας την ιρανική κρίση και τον άσχημο χειρισμό της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν).

Στη φωτό, βεβαίως, ο Τζίμι Κάρτερ, στα 95 του το θηρίο, ζωή να’ χει.

Ο Μπέρνι Σάντερς μένει εκτός κούρσας και οι Δημοκρατικοί θα κατέβουν με τον Τζο Μπάιντεν απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ…

Posted by Νίκος Μποζιονέλος on Friday, April 10, 2020