Menu

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η πελάτισσα του Ζοσέ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η πελάτισσα του Ζοσέ

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ανταμώνουν για 195η φορά (!), στο Λονδίνο είναι 26-28-25 σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας (και 2-1-1 δεύτερης), μια ισοπαλία στα τελευταία 13 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (7-1-5 η Γιουνάιτεντ), με την Τότεναμ γηπεδούχο, ένα διπλό στα τελευταία οκτώ αλλά, από την άλλη, μονάχα τρεις άσοι στα τελευταία 19, και οι τρεις με Ποσετίνο στον πάγκο της Τότεναμ (και δύο με Μουρίνιο στης Γιουνάιτεντ!).

Ο Ζοσέ Μουρίνιο εργάστηκε για δυόμισι χρόνια στη Γιουνάιτεντ (2016-18), την οδήγησε σε ένα Λιγκ Καπ αλλά και στο Europa League ωστόσο ουδέποτε την κατέστησε ανταγωνιστική. Ως αντίπαλος της ManUtd έχει τεθεί συνολικά 23 φορές, είτε σε αγγλικές διοργανώσεις είτε στην Ευρώπη, και μετρά 10 νίκες, 10 ισοπαλίες και μονάχα 3 ήττες. Εσχατη ήττα το 2-1 του στο «Ολντ Τράφορντ» πέρυσι, φέτος όμως τη διέλυσε με 6-1. Η αμέσως προηγούμενη ήταν με την Ιντερ, στο Μάντσεστερ, 2-0 τον Μάρτη του ’09 για το Champions League – ένα χρόνο μετά όμως οδηγούσε τους «νερατζούρι» στο τρόπαιο. Και η πρώτη ήταν ξανά στο «Ολντ Τράφορντ», τον Νοέμβριο του 2005, 1-0 με γκολ του Φλέτσερ και με την Τσέλσι να κυριαρχεί στο γήπεδο με φάσεις από Τζο Κόουλ, Νταφ, Ντρογκμπά και… Μικαέλ Εσιέν.

Και επιμέρους, ως γηπεδούχος ο Special One δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τη Γιουνάιτεντ (5-5-0), με τις ομάδες του να δέχονται γκολ μόνο σε τέσσερα εξ αυτών! Με την Τσέλσι, σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ, ο Πορτογάλος είχε 4-2-0, με την Ιντερ και τη Ρεάλ είχε δει τους «κόκκινους διαβόλους» να αποχωρούν με ισοπαλίες από Μιλάνο και Μαδρίτη αντίστοιχα ενώ ουδείς ξεχνά την πρόκριση, με την Πόρτο, την άνοιξη του 2004, με 2-1 στο «Ντραγάο» (με ισάριθμα γκολ του Μπένι ΜακΚάρθι) και πρόκριση θρίλερ 1-1 στο «Ολντ Τράφορντ» με γκολ του Κοστίνια στο 90’.

Στα του σήμερα όμως, επειδή οι αριθμοί δεν παίζουν πάντα μπάλα, η Γιουνάιτεντ είναι εν μέσω Γρανάδας (τη νίκησε 1-0 εκτός την Πέμπτη) και η Τότεναμ χάνει την κούρσα της 4άδας, με τον Ζοσέ υπ’ ατμόν πλέον. Τρομερό το εκτός έδρας αήττητο σερί 22 αγώνων της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα (14-8-0), ήτοι από τις 19 Ιανουαρίου 2020 στο Λίβερπουλ, τρομερό αλλά και τραβηγμένο…


Δημοσιεύτηκε στο Footballbet.gr στις 11/4/2021