Menu

Κολομβία – Παραγουάη. Το πούρο του Μάκη, ο Μπερμούδες και ο… Ραμπεσαντρατανά

Κολομβία - Παραγουάη. Το πούρο του Μάκη, ο Μπερμούδες και ο… Ραμπεσαντρατανά

Κολομβία και Παραγουάη έχουν αναμετρηθεί συνολικά 44 φορές, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, με την παράδοση μοιρασμένη: 19-7-18.

Επιμέρους, σε Copa America ο απολογισμός είναι 5-1-4 για τους «γκουαρανί» αλλά η μόνη ισοπαλία ήταν εν λόγω προημιτελικός του ’95, που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ των «καφετέρος».

Το εν λόγω Copa America, του 1995, ήταν το τελευταίο που έλαβε χώρα στην Ουρουγουάη (και «σελέστε» έκανε το… 7/7 ως διοργανώτρια, ούσα άκρως… αφιλόξενη για τις υπόλοιπες συμμετέχουσες), το ματς που έμεινε στην ιστορία ήταν το ΗΠΑ – Αργεντινή 3-0 (!) για τους ομίλους (με γκολ των Κλόπα, Λάλας και Γουϊνάλντα) ενώ η, παγκόσμια πρωταθλήτρια ένα χρόνο νωρίτερα, Βραζιλία δεν έκανε το «νταμπλ» χάνοντας στα πέναλτι από την οικοδέσποινα (κατά Σάκη Τσιώλη) Ουραγουάη.

Το πέναλτι έχασε, ως είδατε στο βίντεο, ο Κάρλος Γκαμάρα αφού τον… ψάρεψε ο Ρενέ Χιγκίτα ενώ βασικός για την Κολομβία ήταν τότε ο Χόρχε Μπερμούδες που φόρεσε αργότερα τη φανέλα του Ολυμπιακού (2001-03).

Κολομβία - Παραγουάη. Το πούρο του Μάκη, ο Μπερμούδες και ο… Ραμπεσαντρατανά

Λίγα χρόνια αργότερα ο Μάκης Ψωμιάδης ανάβει το πούρο του και πληρώνει 200 εκατ. ευρώ στη Φλαμένγκο και να φέρει στην ΑΕΚ τον Γκαμάρα και, το ίδιο καλοκαίρι (2001) πληρώνει και άλλα τόσα για κάθε χρόνο συμβολαίου του αμυντικού ογκόλιθου ονόματι Ερίκ Ραμπεσαντρατανά, συν 600 μύρια για κάθε χρόνο δανεισμού του από την Παρί Σεν Ζερμέν…

H Κολομβία μετά το 2/2 στον όμιλο και προκρίθηκε και είναι σίγουρα πρώτη, άρα αδιάφορη απόψε, άρα ουδείς λόγος για να βάλει βασικούς ο Κάρλος Κεϊρόζ. Η δε Παραγουάη περνάει σίγουρα στην 8άδα με νίκη, με ισοπαλία θέλει ισοπαλία στο Αργεντινή – Κατάρ ή να μην νικήσει αύριο η Ιαπωνία το Εκουαδόρ ενώ, σε ήττα, έχει διάφορα σενάρια που την… προκρίνουν. Μπέρδεμα, όντως.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 23/6/2019