Menu

Αργεντινή – Βενεζουέλα. Μια καλή… πελάτισσα (με 28 «πάρε να’ χεις)

Αργεντινή – Βενεζουέλα. Μια καλή… πελάτισσα (με 28 «πάρε να’ χεις)

Αργεντινή και Βενεζουέλα αριθμούν, από το 1967 έως σήμερα, 24 αναμετρήσεις. Η αλληλουχία των αναμετρήσεων… άργησε καθότι η Βενεζουέλα μόλις από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 εντάχθηκε στην COMNEBOL και άρχισε να μετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις.

Εξόχως αδύναμη αγωνιστικά η «βινοτίντο», από το Copa America του ’67 στην Ουρουγουάη, όπου πρωτοαντάμωσαν, μέτρησε 18 συνεχόμενες ήττες από την Αργεντινή ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσής, με… κορυφαίο (σε έκταση) σκορ το 11-0 του 1975. Είχαν βάλει από δύο οι Κέμπες, Αρντίλες και Κίλερ και χατ-τρικ είχε πετύχει ο Σανάμπρια.

Συνολικά η παράδοση είναι 20-2-2 για την «αλμπισελέστε». Το προαναφερθέν σερί διεκόπη στα προκριματικά του Μουντιάλ, το ’11 με ήττα 1-0 στο Καράκας από γκολ του Αμορεμπιέτα. Η έσχατη, και τελευταία, νίκη ήρθε μόλις τον Μάρτιο σε φιλικό στη Μαδρίτη (3-1).

Επιμέρους, σε Copa America, απόψε συναντιούνται για έκτη φορά και στα προηγούμενα πέντε η Αργεντινή σημείωσε ισάριθμες νίκες με γκολ… 28-3. Νοκ άουτ ήταν μόνο ο προημιτελικός του ’16 στις ΗΠΑ, 4-1 με δύο γκολ του Ιγουαΐν κι από έναν των Μέσι και Λαμέλα, είχε μειώσει ο Ρονδόν ενώ στο 43’, με το σκορ στο 1-0, είχε χάσει πέναλτι ο Σέχιας για τη Βενεζουέλα.

Τα άλλα τέσσερα ήταν στο πλαίσιο ομίλων: 5-1 το 1967 (με χατ-τρικ του Λουίς Αρτίμε της Ιντεπεντιέντε), 1975 σε διπλά ματς είχε λήξει, ως αναφέραμε, 11-0 στο Ροσάριο με 5-1 στο Καράκας (με χατ-τρικ του Λεοπόλδο Λούκε της Ρίβερ Πλέιτ) και, το 1991 στη Χιλή, 3-0 με δύο γκολ του Μπατιστούτα και ένα του Κανίχια. Ηταν μάλιστα τα πρώτα, από τα συνολικά 54 γκολ σε 77 συμμετοχές, γκολ του «Μπατιγκόλ» με τη φανέλα της Αργεντινής!

H Βενεζουέλα θα παίξει με… συνταγή Βραζιλίας, την οποία περιόρισε σε ισοπαλία 0-0, δεν σκόραρε ούτε με το Περού και πέρασε χάρη στη νίκη επί της Βολιβίας, αναμενόμενη και μάλλον εύκολη. Η Αργεντινή την… έχει, γενικώς, αν είναι στοιχειωδώς σοβαρή. Βεβαίως, στα προημιτελικά δεν έχει παράταση, παρά απευθείας πέναλτι (κλασικά… ανώμαλοι οι Λατινοαμερικάνοι, μόνο στα ημιτελικά και τους τελικούς προβλέπουν παρατάσεις). Και τούτο φέρνει τη Βενεζουέλα επί 90λεπτου να κρατάει τα μπόσικα. Θα αντέξει;


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 28/6/2019