Menu

«Θα πάρει το Μουντιάλ η Αγγλία!». Συμπτώσεις και αριθμολαγνεία

«Θα πάρει το Μουντιάλ η Αγγλία!». Συμπτώσεις και αριθμολαγνεία

Οσο περνάει το Μουντιάλ, οι συμπτώσεις και η… αριθμολαγνεία δίνουν και παίρνουν.

Θα θυμάστε παλιότερα που η στήλη είχε αναφερθεί στο «σύνδρομο Γκουαρδιόλα», ήτοι σε όποια χώρα εργάζεται ο Ισπανός προπονητής, αυτή κατακτά το Μουντιάλ!

  • Το 2010 ήταν στην Μπαρτσελόνα και το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής πήρε η Ισπανία.
  • Το 2014 εργαζόταν στην Μπάγερν και το Μουντιάλ της Βραζιλίας κατέκτησε η Γερμανία.
  • Το 2018 τον βρήκε προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι και η Αγγλία είναι ήδη στα προημιτελικά…

Υπάρχει και κάτι για την εκάστοτε διοργανώτρια, από το 1958 και ανά 20ετία. Τότε το Παγκόσμιο Κύπελλο έγινε στη Σουηδία, το 1978 στην Αργεντινή, το 1998 στη Γαλλία και, φέτος, στη Ρωσία.

Αν δεν θυμάστε, το 1958 η Σουηδία ήταν στον τελικό, το 1978 και το 1998 το κατέκτησαν Αργεντινή και Γαλλία αντίστοιχα, ενώ του 2018 το διοργανώνει η Ρωσία και είναι ήδη στα προημιτελικά, στην καλύτερη πορεία της ever μετά το τέλος της Σοβιετικής Ενωσης! Λέτε;

Οι Αγγλοι βέβαια… ανακάλυψαν και όλα. Οπως το ότι τελευταία φορά που η Γερμανία (σ.σ. Δυτική τότε) τερμάτισε πιο κάτω από τα «τρία λιοντάρια» σε Μουντιάλ ήταν το 1966 και όλοι ξέρουμε ποια ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια τότε.

Επιπλέον, το 1966 η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε έναν τίτλο (πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας) και φέτος πήρε την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ το 1966 είχε κερδίσει για τελευταία φορά την έξοδό της στην Ευρώπη από την αγγλική λίγκα η Μπέρνλι. Το κατάφερε ξανά εφέτος, και στην «εξίσωση» μπαίνει και η… παράμετρος της Ρεάλ Μαδρίτης που, και το 1966 αλλά και φέτος, πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ.


Δημοσιεύτηκε στο «Scripta manent» της «Sportday» στις 7/7/2018