Menu

Ο Ουκρανός πίσω από το DAZN

Ο Ουκρανός πίσω από το DAZN

Πριν δύο εβδομάδες το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Serie A για την τριετία 2021-24, λύθηκε. Και λύθηκε με μια ιστορική επιλογή: Το Sky Italia αποτελεί παρελθόν, το DAZN που πρόσφερε 2,5 δισ. ευρώ είναι το παρόν. Και στόχος είναι να γίνει και το… μέλλον.

Ιδιοκτήτης του DAZN είναι ο Λέοναρντ Μπλαβάτνικ. Ουκρανός επιχειρηματίας, με βρετανική υπηκοότητα και 46ος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου. Μία ασύλληπτη περιουσία, την οποία έφτιαξε έχοντας δραστηριοποιηθεί στο πετρέλαιο, τα χημικά, την επικοινωνία, μέχρι και τη μουσική. Ο Μπλαβάτνικ λοιπόν, μέσω του DAZN, συστήθηκε στο ιταλικό ποδόσφαιρο πριν τρία χρόνια.

Αρχικά σε συνεργασία με το Sky Italia και από εδώ και πέρα μόνος του. Η Serie A, όμως, δεν είναι το μόνο πρωτάθλημα του οποίου έχει τα δικαιώματα. Δικό του κανάλι μεταδίδει και τους αγώνες σε Ισπανία και Γαλλία. Τα δύο μεγάλα πρωταθλήματα που του λείπουν, δηλαδή, είναι το αγγλικό και το γερμανικό. Και επόμενό του πλάνο ήταν η δημιουργία της European Super League με τρεις ιταλικές ομάδες: τις Γιουβέντους, Μίλαν και Ιντερ. Ωστόσο η ESL… έσβησε πριν καν ξεκινήσει…


Δημοσιεύτηκε στο Digitaltvinfo.gr στις 22/4/2021