Menu

Ο Μαδριλένος που απέκλεισε τη Ρεάλ

Ο Μαδριλένος που απέκλεισε τη Ρεάλ

Ο Άλβαρο Μοράτα θυσιάστηκε το καλοκαίρι του 2014 στον εμπορικό βωμό των μεταγραφών της Ρεάλ και εννέα μήνες αργότερα της στερούσε την υπεράσπιση του τίτλου της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οταν τον περασμένο Ιούλιο έπεφταν οι υπογραφές για την μετακίνηση του Άλβαρο Μοράτα από την Ρεάλ στην Γιουβέντους, μπήκε ένας όρος που προκάλεσε πικρόχολα σχόλια: «Η Ρεάλ θα διατηρήσει την οψιόν να αγοράσει τον παίκτη στο μέλλον».

Τότε πάντως η «Βασίλισσα» εισέπραξε τα 20 εκατ. ευρώ και ανακούφισε το πάντα ταλαιπωρημένο από τις πανάκριβες μεταγραφές αστέρων, ταμείο της.

Για να τον πάρει βέβαια πίσω στο τέλος ή στην διάρκεια του πενταετούς συμβολαίου του, τα 20 εκατ. ευρώ μπορεί να μην αρκούν πλέον ούτε για προκαταβολή.

Υπήρχε ανάγκη όμως τότε να μπει σε κάποια ισορροπία ο προϋπολογισμός που για μία ακόμη χρονιά έπεφτε έξω από τις μεταγραφές του Χάμες Ροντρίγκεζ, του Κρος, του Λούκας και των άλλων το καλοκαίρι του 2014.

Ο Μοράτα, ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Ντι Μαρία «θυσιάστηκαν» στον εμπορικό βωμό.

Ο Καστιγιάνος όμως φορ ήταν άλλη ιστορία. Πήγε παιδάκι 15 χρόνων στις Ακαδημίες της Ρεάλ από εκείνες της γειτονικής Χετάφε και ως Μαδριλένος ήταν πάνω από όλα οπαδός της ομάδας. Δεν θα μπορούσε ποτέ να ήταν οπαδός της Ατλέτικο, εκεί που είχε απορριφθεί στα 12 του χρόνια και αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο για την Χετάφε.

Δεν ήθελε να φύγει και δεν το έκρυψε ποτέ. Φάνηκε άλλωστε στη φάση του γκολ του 1-1 του επαναληπτικού ημιτελικού στο Μπερναμπέου. Μόνο που δεν έκλαψε αντί να κάνει σαν τρελός που είχε πετύχει ένα τέτοιας σημασίας γκολ.

Η μελαγχολία στο πρόσωπο του από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο μουντό Τορίνο, έδειχνε ότι δύσκολα θα προσαρμοζόταν. Έτσι και έγινε. Ηταν πολύ νευρικός σε όλες του τις εκδηλώσεις ακόμη και μέσα στο παιχνίδι. Στην τέταρτη μόλις παρουσία του στην Serie Α με αντίπαλο την Ρόμα στο Τορίνο, μπήκε αλλαγή στη θέση του Λιορέντε στο 59ο λεπτό και στο 88ο αποβλήθηκε!

Αιτία; Ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Κώστα Μανωλά που όσο έπαιξε τον είχε εξουδετερώσει πλήρως και του έσπασε τα ήδη σπασμένα του νεύρα.

Ο πράος και ήρεμος Μοράτα που σπάνια έβλεπε κίτρινη κάρτα στην Ισπανία, αποβλήθηκε ξανά μερικούς μήνες αργότερα. Και τι αποβολή. Σε ματς που η Γιούβε ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 στην Φλωρεντία κόντρα στην Φιορεντίνα στον ημιτελικό του κυπέλλου και το παιχνίδι ήθελε μόλις δύο λεπτά για το τέλος του.

Ενα σκληρό φάουλ στον Αλεσάντρο Ντιαμάντι και απευθείας κόκκινη που θα του στερήσει την παρουσία στον τελικό του Κόπα Ιτάλια κόντρα στην Λάτσιο στις 20 Μαίου στο Ολύμπικο.

Ολα αυτά πάντως έχουν ξεχαστεί από το βράδυ της Τετάρτης καθώς όλοι στη «Βέκια Σινιόρα» θυμούνται τα τέσσερα του γκολ στην πορεία για τον τελικό του Βερολίνου. Τα δύο με την Ντόρτμουντ στους «16» (από ένα σε κάθε ματς) και τα άλλα δύο με την Ρεάλ στα ημιτελικά.