Menu

Σίτι – Παρί 2-0. Η πρωτάρα σε τελικό και το ρεκόρ του Γκουαρδιόλα

Σίτι – Παρί 2-0. Η πρωτάρα σε τελικό και το ρεκόρ του Γκουαρδιόλα

? Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε αήττητη (11-1-0) στον πρώτο τελικό της ιστορίας της στη διοργάνωση.

??????? Καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν έκανε 11 νίκες σε μια σεζόν στον θεσμό, καμία άλλη δεν πανηγύρισε 7️⃣ συνεχόμενες νίκες στην ιστορία της διοργάνωσης!

0️⃣ γκολ σε 14 σουτ καμία ομάδα στην ιστορία, σε αγώνα του θεσμού από το 2003-04 που κρατά στατιστικά η Opta. Το κατόρθωσε κι αυτό απόψε η Παρί…

3️⃣ ομάδες είχαν αποβολές παικτών τους και στους δύο ημιτελικούς του Champions League: η Ντεπορτίβο λα Κορούνια με την Πόρτο το 2003-04, η Λιόν με την Μπάγερν το 2009-10 και φέτος η Παρί με τη Σίτι.

7️⃣ πλέον οι προπονητές με τελικούς από τους πάγκους δύο διαφορετικών ομάδων. Τα κατάφερε ο Γκουαρδιόλα, οι άλλοι έξι είναι οι Οτμαρ Χίτζφελντ, Λουίς φαν Χάαλ, Ζοσέ Μουρίνιο, Γιούπ Χάινκες, Κάρλο Αντσελότι και Γιούργκεν Κλοπ.

9️⃣ οι αγγλικές ομάδες πλέον με συμμετοχή σε τελικό #UCL, Ισπανία και Ιταλία έχουν από έξι.

? χρόνια είχε να εμφανιστεί σε τελικό του θεσμού ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

1️⃣2️⃣ ήττες μετρά από τον Γκουαρδιόλα ο Ποκετίνο, τις περισσότερες από κάθε άλλον προπονητή.

4️⃣2️⃣ πλέον οι διαφορετικές ομάδες με συμμετοχή σε τελικό, 41η ήταν πέρυσι η Παρί, η τελευταία πρωτάρα που το κατέκτησε ήταν το 1997 η Ντόρτμουντ.

4️⃣6️ ματς, στα 43 σκόραρε στο UCL η Παρί. Δεν έβαλε δις στην Μπάγερν (στον τελικό του Αυγούστου και στη φετινή ρεβάνς) και απόψε με τη Σίτι.

4️⃣8️⃣ φορές αγγλικές ομάδες νίκησαν στο πρώτο ματς εκτός έδρας στα Κύπελλα Ευρώπης, ισάριθμες προκρίθηκαν! 13/13 το αντίστοιχο σερί της Σίτι.

#Stat_attack #MCIPSG

? Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε αήττητη (11-1-0) στον πρώτο τελικό της ιστορίας της στη διοργάνωση….

Posted by nbozionelos.gr on Tuesday, May 4, 2021