Menu

Και Serie A και NBΑ. Και τα δύο στην Cosmote TV

Και Serie A και NBΑ. Και τα δύο στην Cosmote TV

Η αλήθεια είναι ότι η Cosmote TV εδώ και λίγο καιρό είχε βρεθεί στα… σχοινιά του «ρινγκ» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ναι μεν είχε ανανεώσει για την επόμενη τριετία (2021-24) τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League, του Europa League αλλά πήρε (επίσης για μια 3ετία) και αυτά του νεοσύστατου Conference League, ωστόσο είχε απωλέσει (ελέω του πακτωλού χρημάτων που μοιράζει η νέα ιδιοκτήτρια της Forthnet / Nova, η United Group) τόσο την ισπανική Primera Division όσο και τη γερμανική Bundesliga.

Ειδήσεις που πληροφορηθήκατε από το Digitaltvinfo.gr εγκαίρως και δίχως να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, από κανέναν. Όπως και ότι τα δικαιώματα της γαλλικής Ligue 1, για την οποία επίσης από καιρό έχετε ενημερωθεί ότι η Nova είναι με το… ενάμισι πόδι στο να τα ανανεώσει.

Οι εκκρεμότητες, ποδοσφαιρικά, ήταν δύο, με την Cosmote TV να έχει συμβόλαιο με την Premier League ως και το 2021-22 αλλά ο διαγωνισμός για την τριετία 2022-25 θα διενεργηθεί το καλοκαίρι. Πολύ κρίσιμος. Και προηγήθηκε, χρονικά, αυτός της Serie A, όπου τα αποτελέσματα αναμένονταν εδώ και τρεις μήνες αλλά ο διαγωνισμός τράβηξε πολύ. Προχθές το ρεπορτάζ έλεγε, ως γράψαμε, για «πληροφορία που εφόσον επιβεβαιωθεί». Και ήταν από τις σπάνιες φορές που διαψεύστηκε μιας και τις επόμενες ώρες αποδείχθηκε ότι η προσφορά της Cosmote TV ήταν εντέλει η καλύτερη και απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A (τα οποία έχει ως και το τέλος της φετινής σεζόν η Nova).

Το συμβόλαιο θα είναι διετές ή τριετές και δεν αποκλείεται να είναι, στο πακέτο του deal, και το Coppa Italia (ως είχε συμβεί σε συμφωνίες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες) αλλά θα φανεί προσεχώς. Με τη συμφωνία αυτή η Cosmote TV θα έχει σίγουρα για τη νέα σεζόν δύο από τα top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται, αν στραφεί τελικά, προς την κεντρική διαχείριση της ελληνικής Super League ή επιμέρους προς μερικές ΠΑΕ.

Παράλληλα η Cosmote TV προχωρά σε ανανέωση και του συμβολαίου με το ΝΒΑ, με αποτέλεσμα και οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες να προσφέρουν ανταγωνιστικό αθλητικό προϊόν για τα επόμενα χρόνια, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.


Δημοσιεύτηκε στο Digitaltvinfo.gr στις 7/5/2021