Menu

Ο Γάλλος που απέρριψε η Σίτι και οργιάζει με τη Γιουνάιτεντ

Ο Γάλλος που απέρριψε η Σίτι και οργιάζει με τη Γιουνάιτεντ

Η μοίρα του είχε συνδεθεί με ένα παράδοξο τρόπο με το Μάντσεστερ και όπως αποδείχθηκε στο kismet του ήταν γραμμένο να βρεθεί μια μέρα εκεί… Μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Σεπτεμβρίου και πριν προλάβει καν να συνειδητοποιήσει πόσο άλλαξε η ζωή του, ο Αντονι Μαρσιάλ έγινε είδωλο…

Και όλα αυτά πριν συμπληρώσει τα 20 του χρόνια κάτι που θα συμβεί στα τέλη του χρόνου όταν στις 5/12 θα σβήσει είκοσι κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του και 21 μόλις μήνες μετά το πρώτο του επαγγελματικό γκολ της καριέρας του, στο Ρουντουρού το γήπεδο  της Γκενγκάν εκεί όπου η Μονακό είχε νικήσει με 2-0 για την Ligue 1 στις 14/12 του 2013.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν εκείνος που του είχε δώσει την ευκαιρία να μπει στην 11άδα των Μονεγάσκων και να προκαλέσει τα πρώτα σχόλια θαυμασμού καθώς ο πρώην ομοσπονδιακός μας τεχνικός έψαχνε να βρει διάδοχο του Ραντομέλ Φαλκάο μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Κολομβιανού.

Η μοίρα που λέγαμε παραπάνω το έφερε έτσι και ο Μαρσιάλ μπήκε στο στόχαστρο της Γιουνάιτεντ όταν ακριβώς αποφασίστηκε ότι δεν επρόκειτο να πληρωθεί η οψιόν αγοράς του Φαλκάο από την Μονακό!

Και όμως η Γιουνάιτεντ δεν ήταν η πρώτη Αγγλική ομάδα που είχε ανακαλύψει το ταλέντο του. Ήταν η μισητή συμπολίτισσα Σίτι που το τμήμα σκάουτινγκ τον είχε ανακαλύψει στα 14 του, τον πήγε στο Μάντσεστερ αλλά δεν προχώρησε ποτέ στην απόκτηση του για τα τμήματα υποδομής! Το kismet που λέγαμε…

Γεννήθηκε στα περίχωρα του Παρισιού στο Μασί από γονείς μετανάστες από την Μαρτινίκα, γαλλική αποικία και αναπόσπαστο μέρος της χώρας από το 1848. Έπαιζε μπάλα στους δρόμους  και από τα έξι του χρόνια ανήκε σε σύλλογο. Την ακαδημία Λε Ουλί με τεράστια ποδοσφαιρική παράδοση καθώς από εκεί ξεπήδησαν παίκτες σαν τον Πατρίκ Εβρά (το kismet ξανά) και τον Τιερί Ανρί.

Βλέποντας τον να παίζει με την Λε Ουλί, δημοσιογράφος της εφημερίδας  Journal le Parisien τον χαρακτήρισε ως τον νέο Τιερί Ανρί. Του έμεινε από τότε και τον ακολουθεί…

Εκείνα τα χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν έψαχναν τρόπους να μην διαλυθεί ο σύλλογος ώσπου εμφανίστηκε η Λιόν και το 2009 τον πήρε στην δική της Ακαδημία, σχεδόν τσάμπα.

Τον Δεκέμβριο του 2012 κάνει το ντεμπούτο του με τους Λιονέ σε αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με την Χάποελ Ιρόνι Κιριάτ, τον Φεβρουάριο του 2013 στο πρωτάθλημα κόντρα στην Αζαξιό και το αστέρι του αρχίζει να εμφανίζεται δειλά δειλά. Τον  Ιούνιο του 2013 η Μονακό πληρώνει πέντε εκατομμύρια λίρες συν μπόνους και τον αποκτά για τρία χρόνια.

Στις 24 Νοεμβρίου του 2013 κάνει το ντεμπούτο του ως αλλαγή στο Λε Μποζουάρ του Ναντ. Ποιόν αντικατέστησε; Τον Ραντομέλ Φαλκάο και άντε μετά να μην πιστεύεις στη μοίρα και στα απίθανα παιχνίδια της!

Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά. Τον Αύγουστο του 2015 σκοράρει με την Μονακό στο 4-0 επί της Γιούνγκ Μπόις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στο επιτελείο της Γιουνάιτεντ, το παίρνουν απόφαση. Σε αυτόν θα επενδύσουμε…

Την 1η Σεπτεμβρίου μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις κάτω από άκρα μυστικότητα, ο Μαρσιάλ γίνεται ο πλέον ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ηλικία του υπογράφοντας για τέσσερα συν ένα χρόνια με τους «κόκκινους διαβόλους».

Μία μεταγραφή που κόστισε κάπου 36 εκατ. λίρες και μπορεί να φθάσει και τα 58 εκατ. λίρες ανάλογα με την επαλήθευση των όρων-μπόνους στην τετραετία που ακολουθεί.

Τα έσπασε όλα με τον  (αμέτοχο) στην μεταγραφή Λουίς Φαν Χάαλ να δηλώνει ότι ήταν γελοίο το ποσό που δαπανήθηκε καθώς λόγω της βιασύνης η Γιουνάϊτεντ πλήρωσε 10 φορές περισσότερα χρήματα από όσα θα πλήρωνε οποιοδήποτε άλλος σύλλογος για την απόκτηση του!

Αλλά παρόλα αυτά τον έριξε αμέσως στα βαθειά. Τρία ματς με Λίβερπουλ, Αϊντχόφεν και Σαουθάμπτον, τρία γκολ με τις πρώτες λίρες από την απόσβεση να μπαίνουν στο ταμείο που εκείνος φρόντισε να ξετινάξει με αρκετές άστοχες κινήσεις εδώ και 16 μήνες…