Menu

Γιούργκεν, στείλε την… αναπτυξιακή

Γιούργκεν, στείλε την… αναπτυξιακή

Υπάρχει γερμανική επανάσταση; Ουδέποτε ξεσηκώθηκαν πλην μιας φοράς, την περιβόητη Novemberrevolution του 1918 που έριξε τον Κάιζερ και έφερε, προσωρινά, την περιβόητη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Εξ ου και συχνά αναρωτιέμαι αν το dna του Γιούργκεν Κλοπ είναι 100% γερμανικό.

Ο «Κλόπαρος» είδε ξανά, όπως πέρυσι όταν διέλυσε την Μπαρτσελόνα, τον Οριγκί να λυτρώνει τη Λίβερπουλ: ισοφάρισε σε… 5-5 την Αρσεναλ και η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, με την κλήρωση να φέρνει την Αστον Βίλα στο «Ανφιλντ» στις 16 Δεκεμβρίου. Εννοείται πως οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν, εξ ου και οι δηλώσεις (που έκαναν τον γύρο του κόσμου) του Κλοπ περί μη προσέλευσης της ομάδας του στον αγώνα αν δεν άλλαζε η ημερομηνία, ήταν λιγότερο για το θεαθήναι και περισσότερο για την ουσία. Ηδη ο αγώνας, ως διαβάζω, οδεύει πιθανότατα για τις 7 ή 8 Ιανουαρίου.

Το θέμα, που ανέδειξε η viral έκρηξη του Κλοπ, είναι ετήσιο για την εκάστοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά με… ημερομηνία λήξης, και αφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Φέτος, και μάλλον του χρόνου, θα γίνει στο Κατάρ και μετά καταργείται για να δημιουργηθεί, από το 2021, το διευρυμένο Μουντιάλ Συλλόγων.

Το θέμα είναι ούτως ή άλλος το βεβαρυμμένο πρόγραμμα των ομάδων στο Νησί ελέω της παραδοσιακής Boxing Day. Η Λίβερπουλ παίζει με την Εβερτον στις 4/12, με την Μπόρνμουθ στις 7/12, με τη Σάλτσμπουργκ για το Champions League στις 10/12, με τη Γουότφορντ στις 14/12 και έπειτα αναχωρεί για το Κατάρ, όπου θα μετάσχει στον ημιτελικό (18/12) και, κατά 99,99%, στον τελικό στις 21/12 και, στις 26 Δεκεμβρίου, το βράδυ, αντιμετωπίζει η Λέστερ.

Τα τηλεοπτικά στο Νησί, ως γνωστόν, είναι πανάκριβα, αλλαγές και αναβολές δεν γίνονται, εκτός κι αν χιονίζει ή βρέχει καταρρακτωδώς. Οπότε η Λίβερπουλ, στον δρόμο για το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια, δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους αντιπάλους της στην Premier League αλλά και τη… διοργάνωση αυτή καθαυτή με το πρόγραμμά της, όπως και το καταρινό τουρνουά.

Καλέ μου Γιούργκεν, ουδείς ασχολείται με το Παγκόσμιο Συλλόγων, δεν θα μας λείψει. Δώσε ρεπό στον Μο, τον Σαντιό, τον Ρομπέρτο, τον Βίρτζιλ και τα άλλα παιδιά και στείλε την… αναπτυξιακή. Μικρό θα είναι το πρόστιμο αν είναι να γλιτώσεις καταπόνηση και, κούφια η ώρα, κανά τραυματισμό βασικού…


Δημοσιεύτηκε στη «Sportday» στις 1/11/2019