Menu

Ο ανανεωμένος τηλεοπτικός χάρτης στο ποδόσφαιρο (2021-22)

Ο ανανεωμένος τηλεοπτικός χάρτης στο ποδόσφαιρο (2021-22)

Μια λίστα με το τι ισχύει, ανά χώρα και λίγκα, ως τώρα, στις σημαντικές διοργανώσεις του ποδοσφαίρου, μετά και τις τελευταίες συμφωνίες

Ελλάδα. Η Super League με διμερείς συμφωνίες στη Nova, εκκρεμεί τυχόν αναβίωση κεντρικής διαχείρισης. Υπό διαπραγμάτευση το Κύπελλο (φέτος ήταν στην Cosmote TV), στην ΕΡΤ η Super League 2 και η Football League, εκκρεμεί σενάριο αναδιάρθρωσης.

Αγγλία. Η Premier League στην Cosmote TV ως και 202-22, προσφορές για το επόμενο συμβόλαιο αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι, έκλεισε φέτος και το FA Cup. Η Championship μεταδίδεται από τη Nova, όπως και το Carabao Cup (Λιγκ Καπ Αγγλίας).

Ισπανία. Αποχωρεί από την Cosmote TV, η Nova έκανε 5ετές deal (2021-26) με μετάδοση και επιλεγμένων αγώνων από τη Segunda Division. Το Κύπελλο το έχει η Cosmote ως και το 2021-22.

Ιταλία. Η Serie A αποχωρεί από τη Nova με 2ετές ή 3ετές συμβόλαιο με την Cosmote TV, ενδέχεται στο πακέτο να είναι και το Coppa Italia.

Γερμανία. Αποχωρεί από την Cosmote TV με νέο, 4ετές συμβόλαιο στη Nova (μαζί με Σούπερ Καπ και β’ κατηγορία) απ’ όπου μεταδίδεται το Κύπελλο.

Γαλλία. Όλα στη Nova ως και 2021-22 και ένα βήμα πριν την ανανέωση ως το 2025.

Ολλανδία. Στη Nova με υπό ανανέωση συμβόλαιο, στο πακέτο και το Κύπελλο.

Βέλγιο. Στη Nova με υπό ανανέωση συμβόλαιο, στο πακέτο και το Κύπελλο.

Πορτογαλία. Συμβόλαιο με την Cosmote TV ως και το 2022-23 μαζί με το Super Cup.

Ρωσία: Συμβόλαιο με την Cosmote TV ως και το 2021-22.

ΗΠΑ. Η MLS από τη Nova, υπό ανανέωση το συμβόλαιο.

Champions League. H Cosmote TV ανανέωσε το συμβόλαιο για το 2021-24 αλλά κάθε Τετάρτη θα δείχνει ένα ματς παράλληλα το Mega, όπως και τον τελικό. Τα εντός έδρας στα προκριματικά (πλην play offs) των ελληνικών ομάδων είναι στα διμερή συμβόλαια που έχουν με τη Nova, τα εκτός υπό διαπραγμάτευση.

Europa League. H Cosmote TV ανανέωσε το συμβόλαιο για το 2021-24. Τα εντός έδρας στα προκριματικά ως και τα play offs, των ελληνικών ομάδων, είναι στα διμερή συμβόλαια που έχουν με τη Nova, τα εκτός υπό διαπραγμάτευση. Ο τελικός μεταδίδεται παράλληλα με την ΕΡΤ, λογικά θα ανανεωθεί το deal.

Europa Conference League. H Cosmote TV έκλεισε τριετές συμβόλαιο με τη νέα διοργάνωση για το 2021-24, αναζητείται ελεύθερο κανάλι για την παράλληλη μετάδοση του τελικού, όλα τα προκριματικά και τα play offs υπό διαπραγμάτευση πλην των εντός έδρας αγώνων των ελληνικών ομάδων που υπάγονται στα διμερή συμβόλαια που έχουν με τη Nova.

UEFA Super Cup. Ανανέωση ως και το 2023 με την Cosmote TV, παράλληλη μετάδοση του αγώνα με ελεύθερο κανάλι.

Euro 2020. Διεξάγεται φέτος, ελέω πανδημίας, μεταδίδεται από τον ΑΝΤ1. Η ΕΡΤ έχει σχεδόν κλείσει τα Euro 2024 και 2028. Τα προκριματικά ως και το 2022 έχει η Cosmote TV σε παράλληλη μετάδοση των αγώνων της Εθνικής με το Open, όπως ισχύει και για το UEFA Nations League.

Μουντιάλ 2022. Εξασφάλισε τα δικαιώματα ο ΑΝΤ1, η ΕΡΤ έχει στόχο να πάρει από τώρα αυτά για του 2026. Τα προκριματικά ως και το 2022 έχει η Cosmote TV σε παράλληλη μετάδοση των αγώνων της Εθνικής με το Open.


Δημοσιεύτηκε στο Digitaltvinfo.gr στις 13/5/2021