Menu
Το αντίο του Αλβαρο «Εl Chino» Ρεκόμπα

Το αντίο του Αλβαρο «Εl Chino» Ρεκόμπα

Το τέλος εποχής για τον μεγάλο άσο στις 31 Μαρτίου στο Μοντεβίδεο, στο δικό του testimonial στην πόλη που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Την άνοιξη του 1997 ένας κούριερ αφήνει ένα δέμα στη βίλα του Μάσιμο Μοράτι, του ιδιοκτήτη της Ίντερ. Το δέμα περιείχε μία βιντεοκασέτα και μια σημείωση για ένα 21χρονο ταλέντο που αγωνιζόταν στην Νασιονάλ του Μοντεβίδεο. Ο Μοράτι, κάλεσε τον γιό του, έβαλαν την κασέτα στο βίντεο και έμειναν με το στόμα ανοικτό κοιτώντας τον νεαρό να πετυχαίνει ένα σπάνιο γκολ, όμοιο με εκείνο του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986.

Είχε πάρει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του, πέρασε όποιο βρήκε μπροστά του και μπήκε μαζί της στα αντίπαλα δίκτυα. Σε χρόνο ρεκόρ, ο Μοράτι είχε δώσει εντολή να αγοραστεί πάραυτα ο «El Chino» (Ο Κινέζος) όπως αποκαλούσαν και αποκαλούν στην Ουρουγουάη, τον Αλβάρο Ρεκόμπα!

«Θα γίνει δικός μας» φώναξε βλέποντας την βιντεοκασέτα ο Μοράτι στον γιό του. Εκείνη την εποχή άλλωστε η Ίντερ έπαιρνε όποιο παίκτη ήθελε, όποια στιγμή έκανε κέφι στον ιδιοκτήτη της.

Ο Μοράτι τον «ερωτεύτηκε» με την πρώτη ματιά και ας είχε εκείνη την εποχή μπει στη διαδικασία της απόκτησης του Ρονάλντο. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ εκείνα τα χρόνια, πήγε μαζί με τον «Κινέζο» στο Μιλάνο και ήταν εκείνος που αποχώρησε σε ένα φιλικό του Αυγούστου με την Μπολόνια, για να του δώσει χώρο να κάνει την πρώτη έστω και ανεπίσημη εμφάνιση με τους «νερατζούρι» για 20 περίπου λεπτά.

Δεν προλαβαίνει να μπει στο γήπεδο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα εξαπολύει από 40 μέτρα έναν κεραυνό. Η μπάλα συγκλόνισε το οριζόντιο δοκάρι αλλά με το … «καλησπέρα» ο Αλβάρο είχε κερδίσει την εξέδρα.

Τα υπόλοιπα έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Στο ντεμπούτο του στην Serie A με την Μπρέσια στο «Μεάτσα» γίνεται ήρωας καθώς με δύο δικά του γκολ η Ίντερ γύρισε το ματς (31/8 του 1997) και νίκησε 2-1. Η συνέχεια δυστυχώς για εκείνον δεν ήταν ανάλογη. Δανεικός στη Βενέτσια, δανεικός στην Τορίνο και όλα αυτά καθώς συνελήφθη να είναι κάτοχος πλαστού διαβατηρίου το 1999.

Τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου που αργότερα μειώθηκε στους τέσσερις μήνες αλλά το κακό είχε γίνει, δεν έγινε ποτέ ο σούπερ σταρ.Προκειμένου να γίνει η μεταγραφή στην Ίντερ, έγινε ερήμην του η πλαστοπροσωπία που τελικά του στοίχησε την καριέρα.

Το αντίο του Αλβαρο «Εl Chino» Ρεκόμπα

Το Σεπτέμβριο του 2008 αντιμετωπίζοντας ήδη αρκετά προβλήματα τραυματισμών, ήρθε στην Ελλάδα. Τον θαυμάσαμε έστω και 14 μήνες με την φανέλα του Πανιωνίου  αλλά λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2009, το συμβόλαιο του λύθηκε φιλικά. Ήθελε αλλά δεν μπορούσε…

Στις 31 Μαρτίου στο Μοντεβίδεο, ήρθε η ώρα να ειπωθεί το μεγάλο αντίο στα γήπεδα. Μεγάλα αστέρια της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής θα είναι εκεί. Αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση του «Κινέζου».

«Certo Chino. Arrivo» (Φυσικά Κινέζε, έρχομαι) έγραψε στο απαντητικό SMS ο Κρίστιαν Βιέρι όπως ανέφερε στη προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Πώς θα μπορούσα να πω όχι στον παίκτη που μου ετοίμασε τουλάχιστον 50 γκολ όταν παίζαμε στην Ίντερ;».