Menu

Να τελειώνει το παραμύθι με τον κοντό

Να τελειώνει το παραμύθι με τον κοντό

Ελέω μάρκετινγκ και προβολής, εδώ και λίγα χρόνια υπάρχουν αρκετά βραβεία καλύτερων. Η FIFA είχε… ζηλέψει τις απονομές του Ballon d’Or, της πασίγνωστης «Χρυσής Μπάλας» κι από το 2010 και για μια εξαετία είχε συνεργαστεί με το περιοδικό «France Football» προκειμένου να αναδεικνύουν από κοινού τους κορυφαίους. Την τελευταία τριετία διαχωρίστηκαν εκ νέου.

Ο Λιονέλ Μέσι έλαβε λοιπόν, τις προάλλες το βραβείο της FIFA για τον καλύτερο της σεζόν 2018-19, ήτοι τα πεπραγμένα από καλοκαίρι σε καλοκαίρι. Τι έκανε ο Αργεντινός; Σταθερά… ανύπαρκτος με την εθνική Αργεντινής και ανήμπορος να την ανεβάσει επίπεδο, ό,τι ας πούμε έκανε πριν τρεις δεκαετίες ο Ντιέγο Μαραντόνα. Με την Μπαρτσελόνα πήρε, απλά, το πρωτάθλημα διότι δεν υπήρχε άλλη ομάδα να το διεκδικήσει.

Γιατί λοιπόν ήταν ο καλύτερος της μιας σεζόν, από το Μουντιάλ της Ρωσίας έως τον τελικό του Champions League; Αδιανόητο να μην καταλήξει το βραβείο σε έναν της Λίβερπουλ που έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην Premier League χάνοντας οριακά τον τίτλο, αλλά κατέκτησε το Champions League. Και χωρίς ο Σαλάχ ή ο Μανέ να κάνουν την καλύτερή τους σεζόν. Από την μια ο Αλισον, με τα περισσότερα clean sheets, και την… κούπα με τα μεγάλα αυτιά πήρε, μα και το Copa America με τη Βραζιλία. Κι από την άλλη ο… ογκόλιθος ονομάτι Βίρτζιλ φαν Ντάικ που έκανε την άμυνα της Λίβερπουλ σχεδόν απροσπέλαστη.

Για να τελειώνει το παραμύθι με τον κοντό, το Best FIFA Men’s Player είναι ένα επικοινωνιακό παιχνιδάκι της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να μοιράζει διακρίσεις. Στη συνείδηση άπαντων, εκεί γύρω στον Δεκέμβριο, η υπέρτατη ατομική, ποδοσφαιρική διάκριση ονομάζεται «Χρυσή Μπάλα», ένας θεσμός που κρατά από το 1966. Και ο VvD θα γίνει ο πρώτος κορυφαίος του κόσμου που θα αγωνίζεται στη Λίβερπουλ, μετά τον Μάικλ Οουεν το 2001, ο πρώτος αμυντικός μετά το 2006 και τον Φάμπιο Καναβάρο και ο πρώτος Ολλανδός από το 1989 και τον Μάρκο φαν Μπάστεν.

Διότι, αυτό, αυτό, αυτό είναι σωστό.


Αρθρο που δημοσιεύτηκε στη «Sportday» στις 26/9/2019