Menu

Τρία καράβια ίσον ένα ναυάγιο, Γιάννη μου

Τρία καράβια ίσον ένα ναυάγιο, Γιάννη μου

Σαν… χθες, 16 Σεπτεμβρίου, πέρυσι ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα επικρατώντας 3-1 στη Λάρισα. Προχθές, 15 Σεπτεμβρίου, συνετρίβη με 4-0 στο «Βικελίδης». Η απορία ενός ουδέτερου παρατηρητή θα ήταν γιατί άλλαξε το ρόστερ ή ο προπονητής.

Φευ! Επτά εκ των έντεκα ξεκίνησαν βασικοί και στα δύο (Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Μαυρομάτης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης), θα ήταν οκτώ αν δεν ήταν τιμωρημένος ο Κουρμπέλης. Αρα δεν είναι θέμα παικτών, ούτε ότι δεν έπαιξαν ο… Κάτσε, που έχει φύγει, ή ο Τζανδάρης ή ο Καμπετσής, και αγωνίστηκαν Ζαχίντ, Δώνης και Μακέντα.

Ούτε ο προπονητής άλλαξε. Ο Γιώργος Δώνης παρουσίασε στον περσινό πρώτο γύρο μια ομάδα που έφερε τον κόσμο να μισογεμίσει το ΟΑΚΑ, ο ίδιος παρουσιάζει φέτος ένα ποδοσφαιρικό έκτρωμα. Οι ευθύνες, συγκεκριμένες.

Αρχικώς, του προπονητή και του Νίκου Νταμπίζα. Μαζί βγήκαν μπροστά, μαζί ανέλαβαν την ευθύνη της δημιουργίας του φετινού ρόστερ, μαζί καθυστέρησαν ή παζάρεψαν σε περιπτώσεις παικτών, μαζί διάλεξαν παικτάκια της σειράς τύπου Ζαχίντ, Μολό, Μπεκ, Νούνες (και δεν έχουμε δει καλά καλά και τους άλλους, ακόμη), μαζί θα φύγουν (αν φύγουν).

Κατόπιν, διαχρονικά, της… μνημονιακής πολιτικής του Γιάννη Αλαφούζου. Χαίρω πολύ. Υπάρχει άλλος; Αν υπάρχει, για άμεσα πάντα, ας το συζητήσουμε. Δεν υπάρχει. Ανθρωπός του «Μίστερ ΣΚΑΪ» μου έλεγε πρόσφατα ότι «έχει πουλήσει τρία καράβια για τον Παναθηναϊκό». Τρία καράβια ίσον ένα ναυάγιο, δεν το λες και επιχειρηματική επιτυχία.

Τις πταίει; 100-0 οι παίκτες και, σε τούτο, ο Νταμπίζας είχε δίκιο στη χθεσινή του ομιλία. Ο περσινός «κέρβερος» Διούδης παίζει ανάλογα με έναν κώνο ανάμεσα στα δοκάρια: ότι πάει μέσα, γκολ. Ο Γιόχανσον περπατάει, ο Κολοβέτσιος περπατάει, ο Ζαχίντ ξέρει να τρέχει (και τίποτε άλλο), ο μικρός Δώνης είναι διαρκώς κακώς ενώ Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης μοιάζουν να πάσχουν από τη γνωστή νόσο «του συμβολαίου». Δεν παίρνουν όσα θα ήθελαν, δεν βάζουν δα και τα πόδια στη φωτιά.

Κι αν υπήρχε το -6 του Πανιώνιου και η ατυχία των Παναιτωλικού και Αστέρα, ο Παναθηναϊκός σήμερα θα ήταν… πρώτος αν έβλεπες τη βαθμολογία ανάποδα.

Τι χρειάζεται; Ηλεκτροσόκ. Και σε πολλές περιπτώσεις, τούτο έρχεται με την αλλαγή στον πάγκο, είναι δεν είναι 100% η ευθύνη του προπονητή.


Αρθρο που δημοσιεύτηκε στη «Sportday» στις 17/9/2019