Menu

Χαλεπώτερον του αμαρτάνειν έστιν το απελπίζειν

Χαλεπώτερον του αμαρτάνειν έστιν το απελπίζειν

Τον Φεβρουάριο του ’18 η Nova πήρε μια απόφαση που τότε έμοιαζε, κατά άλλους λανθασμένη και κατ’ άλλους ρηξικέλευθη, αλλά δεν έκανε πίσω. «Δεν δέχεστε 30 μύρια για μια σεζόν; Αντε γεια» ήταν (στο περίπου) η απάντηση προς τις 15 σουπερλιγκίστικες ΠΑΕ αναφορικά με την κεντρική διαχείριση. 15 διότι με τον ΠΑΟΚ είχε ξεχωριστή, διμερή συμφωνία, πέριξ των 6 εκατ. ευρώ. Αρα, μάνι μάνι, τα τηλεοπτικά του ελληνικού πρωταθλήματος τιμολογούνταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ για μια σεζόν.

Πολλά ή λίγα; Πολλά διότι, ως τότε, το πρωτάθλημα κρινόταν από τον Φεβρουάριο (υπέρ του Ολυμπιακού), 2-3 ομάδες είχαν βαρέσει διάλυση και φέσωναν παίκτες και παράγοντες και, γενικώς, ήταν ένα προϊόν, μετά συγχωρήσεως, εμπορικώς… της πλάκας.

Η Nova τουρμπίνιασε την κεντρική διαχείριση, συμφώνησε με εννέα ΠΑΕ και άφησε επτά στην ΕΡΤ ή όσες, τέλος πάντων, θεωρούσαν ότι μπορούν να βρουν μεγαλύτερα συμβόλαια. Και χάρη στην ΣΥΡΙΖΕΡΤ, βρήκαν. Κύλησε μια σεζόν με σύστημα 9+7, νορμάλ ας πούμε.

Ωστόσο, by Ιωάννη Καρπάθιο τούτο, «χαλεπώτερον του αμαρτάνειν έστιν το απελπίζειν». Πάνω στην -περσινή- απελπισία τους οι επτά ΠΑΕ δεν φρόντισαν να υπογράψουν κλειστό διετές με το Ραδιομέγαρο. Ηταν 1+1 και από πλευράς τους, κι από πλευράς ΕΡΤ ενόψει μιας περιόδου που… μύριζε, έντονα, εκλογές, άρα αλλαγή στο κυβερνητικό status quo. Και βρέθηκαν, και οι επτά, στον «αέρα», όπως και ο ΠΑΟΚ (που του είχαν τάξει, οι «πρώην», συμβόλαιο), όπως και η ΑΕΚ που θα μπορούσε να αποδεσμευτεί από τη Nova.

Αποτέλεσμα τούτου; Σήμερα, που τα λέμε, οκτώ (από τις 14 του νέου πρωταθλήματος) ΠΑΕ δεν έχουν, πρακτικά, συμβόλαιο: οι έξι της ΕΡΤ (πλην του υποβιβασμένου Απόλλωνα, άρα Παναθηναϊκό, Αρη, Ατρόμητο, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Λαμία) συν τον ΠΑΟΚ, συν τον ΟΦΗ που επίσης περιμένει την ΕΡΤ αλλά και να θυμηθεί ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ότι μικρός ήταν «ομιλίτης». Βασικά το είπε και χθες δημόσια, το «από μικρός, ΟΦΗ ήμουν».

Και πλέον, διόλου οξύμωρο, στα γραφεία της λίγκας ότι ακούγονται φωνές περί αναβίωσης της κεντρικής διαχείρισης.

Δεν θα γίνει. Με έξι (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αστέρα, Πανιώνιο, ΑΕΛ και Βόλο) ήδη κλεισμένες στη Nova, και τον Παναθηναϊκό έτοιμο να γίνει ο έβδομος, δεν υπάρχει λόγος. Ακόμη και με το, νομοτελειακά, πιο ενδιαφέρον νέο πρωτάθλημα με play (offs και out). Ας πρόσεχαν, λοιπόν.


Δημοσιεύτηκε στη στήλη #MediaLab του digitaltvinfo.gr στις 18 /7/2019