Menu

Cosmote TV και Super League. Παιχνίδι σκακιέρας

Cosmote TV και Super League. Παιχνίδι σκακιέρας

Η πιο σημαντική, αθλητικώς μιντιακή, είδηση των τελευταίων ημερών ήταν το γεγονός ότι ο όμιλος ΟΤΕ παραδέχτηκε διά στόματος Μιχάλη Τσαμάζ, για πρώτη φορά, ότι… το ψάχνει για τη Super League. Δεν είπε βεβαίως επί λέξει, ότι θα κατατεθεί προσφορά, αλλά ότι το εξετάζουν στον όμιλο. Κι αυτό αποτελεί μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν.

Αν όντως υπάρξει «μπάσιμο» της Cosmote TV για αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων ΠΑΕ, μονομερώς, ή της κεντρικής διαχείρισης, δεδομένα θα αλλάξει τα δεδομένα στον τηλεοπτικό χάρτη του ποδοσφαίρου. Τα 14 συμβόλαια που έχει συνάψει η Nova φέτος με τις 14 ομάδες, διμερών, αγγίζουν τα 54-55 εκατ. ευρώ, ποσό που στη λίγκα θεωρούν πως μπορεί να αυξηθεί.

Καίτοι στα προηγούμενα συμβούλια της λίγκας είχαν εκφραστεί ενδοιασμοί όπως αυτοί του Ολυμπιακού, τελικά αποφασίστηκε να χαραχθεί κοινή γραμμή για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για τις ομάδες. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» θα μετέχουν στην επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Λίγκας Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τους Big-4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και τον Απόλλωνα Σμύρνης, που θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους τηλεοπτικούς παρόχους.

Στη λίγκα θεωρούν λοιπόν ότι, αν αναβιώσει η κεντρική διαχείριση, μπορεί να ανεβεί πολύ περισσότερο το ποσό από νέα σεζόν φτάνοντας, ή και ξεπερνώντας, τα 60 εκατ. ευρώ, με ευνοημένες τις μικρομεσαίες ομάδες. Επισήμως, δ, είναι άγνωστο ποιες και πόσες ΠΑΕ έχουν δέσμευση βάσει συμβολαίου με τη Nova και για τη σεζόν 2021-22, άρα αν θελήσουν να αλλάξουν «στέγη», θα πρέπει να πληρώσουν και το ανάλογο «φάουλ». Ανεπίσημα είναι ο Αρης, ο Ατρόμητος και ακόμη μία.

«Tα προηγούμενα χρόνια δεν το κοιτάζαμε, το σκεφτόμασταν, αλλά ήμασταν ακόμη μακριά από πρόταση, προς το παρόν εκτιμούμε την κατάσταση και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί», σχολίασε λοιπόν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ. Πλέον η Super League αποτελεί μήλον της έριδος και… καίει την Cosmote TV μετά την απώλεια της Bundesliga και της Primera Division.

Το ερώτημα όμως είναι ένα. Όντως ενδιαφέρεται, ή θα ενδιαφερθεί, η Cosmote TV για την κεντρική διαχείριση ή μέρος ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος ή αποτελεί μια κίνηση στην τηλεοπτική… σκακιέρα προκειμένου να «υποχρεωθεί» η Nova να πληρώσει περισσότερα; Θα φανεί, επί του πρακτέου.


Δημοσιεύτηκε στο #MediaLab του Digitaltvinfo.gr στις 17/5/2021