Menu

Σίτι – Τσέλσι, 10 και σήμερα. 2012 και 2021, οι λονδρέζικες συμπτώσεις… τίτλου! #UCLFinal2021

Σίτι – Τσέλσι, 10 και σήμερα. 2012 και 2021, οι λονδρέζικες συμπτώσεις… τίτλου! #UCLFinal2021

Μπορεί η χρονιά να είχε μέχρι τώρα αρκετά σκαμπανεβάσματα για την Τσέλσι, όμως οι Λονδρέζοι θα  διεκδικήσουν το δεύτερο τρόπαιο του Champions League στην ιστορία τους. Οι «μπλε» επιστρέφουν σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το νικηφόρο 2012 και η σεζόν έχει μερικές ομοιότητες με το… τότε. Συμπτώσεις, αν θέλετε.

Όπως και το ’12 έτσι και φέτος, οι Λονδρέζοι προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν. Τότε, στις 4 Μαρτίου, ο Ρομπέρτο ντι Ματέο είχε αντικαταστήσει τον Αντρέ Βίλας Μπόας. Φέτος, στις 26 Ιανουαρίου ανέλαβε ο Τόμας Τούχελ αντί του Φρανκ Λάμπαρντ.

Μάλιστα πριν αναλάβει τον πάγκο ο Βίλας Μπόας, προπονητής της ομάδας ήταν ένας Ιταλός. Ο Κάρλο Αντσελότι. Πριν αναλάβει την ομάδα τον Λάμπαρντ, προπονητής της Τσέλσι ήταν ξανά ένας Ιταλός. Ο Μαουρίτσιο Σάρι.

Επίσης, το 2012, η Τσέλσι είχε εξασφαλίσει την παρουσία της και στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, κατακτώντας στο τέλος τον τίτλο χάρη στο 2-1 επί της Λίβερπουλ. Και φέτος, οι «μπλε» πήγαν στον τελικό αλλά ηττήθηκαν με 1-0 από Λέστερ.

Κόντρα στην Πόρτο, δε, στα προημιτελικά η Τσέλσι πήρε τη νίκη με… αγγλική συνταγή, καθώς τα γκολ μπήκαν από βρετανικά πόδια και συγκεκριμένα από αυτά των Μάουντ και Τσίλγουελ. Τελευταία φορά που δύο Άγγλοι παίκτες της Τσέλσι είχαν σκοράρει στον ίδιο αγώνα, σε επίπεδο Champions League ήταν το… 2012 (Λάμπαρντ και Τέρι απέναντι στη Νάπολι).

Μάλιστα και το 2012 και φέτος η Τσέλσι απέκλεισε πορτογαλικές ομάδες στα προημιτελικά, Μπενφίκα και Πόρτο αντίστοιχα, και στα ημιτελικά ισπανικές, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ!

Οι συμπτώσεις ωστόσο δεν τελειώνουν εδώ… Τελευταία φορά που ένας Γερμανός προπονητής ηττήθηκε στον τελικό του Champions League, κατάφερε να ανακάμψει και να το κατακτήσει την επόμενη κιόλας σεζόν (ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ). Έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την ήττα του Τούχελ απέναντι στην Μπάγερν και ο Γερμανός ελπίζει να γίνει ο επόμενος… Κλοπ!

Και, τέλος, το 2012 η Τσέλσι είχε τερματοφύλακα τον τότε 29χρονο Πετρ Τσεχ που είχε αποκτηθεί από τη Ρεν. Φέτος η Τσέλσι έχει τον 29χρονο Εντουάρντ Μεντί που αποκτήθηκε…. από τη Ρεν!

Λέτε;