Menu

Δεοντολογία και προπαγάνδα

Δεοντολογία και προπαγάνδα

Για να πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους, διότι άκουσα και διάβασα πολλά: καλά τους έκαναν. Διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ ίσον κλάιν μάιν, ηθικό είναι το θέμα.

Εννέα δημοσιογράφοι παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της παραβίασης της δεοντολογίας και της άσκηση προπαγάνδας. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!

Βάσει μετρήσεων του ΕΣΡ που είναι Ανεξάρτητη Αρχή, προεκλογικά του δημοψηφίσματος ΕΡΤ και Alpha έπαιζαν τις θέσεις “ΝΑΙ” και “ΟΧΙ” περί το 52-%-48%. Διαφορά μικρή, σχεδόν 50-50. ΟΛΑ τα άλλα κανάλια έπαιξαν 80-20 έως 70-30 υπέρ του “ΝΑΙ” με εντολή των καναλαρχών (αυτό το όπλο είχαν τότε, σήμερα έχουν τις γάτες Ιμαλαΐων και “αποκλειστικά” 7ετίας – για γνώστες).

Δεν τιμωρήθηκε κανένας Μαλέλης και Πορτοσάλτε ατομικά για την άποψη του, όπως σωστά πόσταρε πριν ο Theodore Haropoulos, ΑΛΛΑ ως παραγωγή, αρχισυνταξία και διεύθυνση ειδήσεων για την 80-20% ως 70-30% κάλυψη των δυο απαντήσεων σε ένα ΕΘΝΙΚΟ δημοψήφισμα, αντί για την 50-50% προβολή όπως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των δημοσιογράφων από το καταστατικό και τον κώδικα δεοντολογίας.