Menu

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Κλουζ. Ο Ιβιτς και ο ερωτύλος Νταν Πετρέσκου…

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Κλουζ. Ο Ιβιτς και ο ερωτύλος Νταν Πετρέσκου…

Το 2015-16 η Μακάμπι μετείχε για τελευταία φορά σε ομίλους Champions League, αλλά σε όμιλο με Πόρτο, Τσέλσι και Ντινάμο Κιέβου δεν πήρε ούτε βαθμό. Γενικώς είναι μια ομάδα με… όνομα στη χώρα, που ψάχνει διακρίσεις αλλά η τελευταία ευρωπαϊκή επιτυχία ήταν την άνοιξη του ’14 που αποκλείστηκε από τη Βασιλεία στους «32» του Europa.

Η σεζόν για την ομάδα του… γνωστού μας, Βλάνταν Ιβιτς, ξεκίνησε με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, 1-0 την Μπνέι Γιεχούντα και είχε αλλαγές στο ρόστερ, όπως τον τον κίπερ Ραΐκοβιτς (Ρεμς), τον οποίο αντικατέστησε με τον Γιαννιώτη του Ολυμπιακού. Το πρόβλημα είναι ότι ο μπακ Σάμποριτ, ο διεθνής μέσος Γκολάσα, ο επιτελικός Γέινι, ο εξτρέμ Ατζίλι καθώς και ο νεοφερμένος μέσος Νίκολιτς έρχονται από τραυματισμούς ενώ δεν έχει άλλα επίσημα ματς πλην του προαναφερθέντος μιας και η νέα Ligat HaAl ξεκινά στα τέλη Αυγούστου. Δεν είναι λογικά διαθέσιμος ο μπακ Ζεράλδες που αφίχθη προχθές από τη Σπόρτινγκ, υπολογίζονται όμως ο νεαρός Χιλιανός φορ Γκερέρο και ο φορ Μπλάκμαν της Ντέρμπι Κάουντι.

Αντίθετα, η Κλουζ έχει περισσότερα ματς στα… πόδια της: αφενός απέκλεισε την Αστάνα με 3-1 στη ρεβάνς καίτοι από το 4ο λεπτό έχανε με το σκορ του πρώτου αγώνα, αφετέρου έχει ήδη κάνει νίκες στην εγχώρια Liga I. Κάνει καλή δουλειά ο Νταν Πετρέσκου, που επέστρεψε στον πάγκο αφού πήγε για μια μικρή αρπαχτή στην Κίνα, οι… παλιότεροι τον θυμόμαστε ως τον αμυντικό «ογκόλιθο» της Τσέλσι. Ο 51χρονος, πια, Ρουμάνος δέθηκε τόσο με τους Λονδρέζους που βάφτισε ως… Τσέλσι τη μεγάλη του κόρη από τον πρώτο του γάμο με την Ντανιέλα Κάρμεν, χώρισαν όμως και παντρεύτηκε την πρώην αθλήτρια Αντριάνα Σταν.

Και πολύ ορθώς, ως βλέπετε, έπραξε…


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 24/7/2019