Menu

Μια πρωτάρα με όνομα (ανδρικό) όνειρο. Kolos!

Μια πρωτάρα με όνομα (ανδρικό) όνειρο. Kolos!

Δύο ματς σήμερα για την πρεμιέρα της ουκρανικής Premier Liha, με μια ομάδα που αν μη τι άλλο μας προκαλεί γέλιο στο άκουσμά της: FC Kolos Kovalivka. Ιδρύθηκε μόλις το 2012, σύντομα ο σύλλογος έγινε επαγγελματικός και κέρδισε για πρώτη φορά την άνοδο στα… σαλόνια. Η Κόλος (κυρίως όμως χρησιμοποιείται το Κοβαλίβκα, όταν αναφέρεται) απέκλεισε τα play offs ανόδου / παραμονής την Τσερνομόρετς προ σχεδόν δύο μηνών και σε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε με 16 ομάδες και ολοκληρώθηκε με… 14 ελέω αποχωρήσεων, τιμωριών και χρεοκοπιών.

Από το ’14 είναι προπονητής ο Ρουσλάν Κόστισιν που δεν έχει εργαστεί σε άλλο club, γενικώς η Κόλος θεωρείται… θυγατρική της Ντινάμο Κιέβου από την οποία απέκτησε εκ νέου μερικούς δανεικούς. Επιπροσθέτως το μόλις 1.800 θέσεων γήπεδό της (φωτό) δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες της κατηγορίας και θα παίζει, μέχρι νεοτέρας, στο 17.000 θέσεων «Βαλερί Λομπανόφσκι», ήτοι το παλιό, μικρό γήπεδο της Ντινάμο Κιέβου όπου αγωνίζεται και η Ολίμπικ Κιέβου, σύλλογος επίσης με… αγαστές σχέσεις με την Ντινάμο. Βασικά η Κοβαλίβκα είναι ένα χωριό 1.500 κατοίκων στην περιφέρεια του Κιέβου.

Η αγαπημένη Κόλος λοιπόν υποδέχεται σήμερα τη Μαριούπολη, ομάδα από μια πόλη που προ δύο αιώνων ήταν ελληνόφωνη (και ταταρόφωνη) και που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ολεξάντρ Μπάμπιτς συνεχίζει από το ’17 στον πάγκο ενώ ενισχύθηκε με δύο παίκτες από την (παγκόσμια πρωταθλήτρια) U20 της χώρας, συν 2-3 άλλους αλλά έχασε, εν συγκρίσει με πέρυσι, πέντε βασικούς.

Συμπαθής η Κόλος, και ουχί ελέω ονόματος, αλλά δεν παύει να είναι μια πρωτάρα στην κατηγορία, που δεν ενισχύθηκε δα και σημαντικά. Η Μαριούπολη ήταν 4η πέρυσι, στα play offs και ευνοούμενη στην ισοβαθμία με τη Ζόρια, δείχνει αποδυναμωμένη μεταγραφικά. Ψιλομύλος το ματς, που δεν διεξάγεται βέβαια στη φυσική… κολο-έδρα και οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 30/7/2019