Menu

Ολυμπιακός – Μπασάκσεχιρ. Από τον Βαΐτση… στον Φουστέρ

Ολυμπιακός – Μπασάκσεχιρ. Από τον Βαΐτση… στον Φουστέρ

Ο Ολυμπιακός έκανε το… καθήκον του, όπως και ο Σα, στην Πόλη ενάντια στην Μπασάκσεχιρ και το 1-0 του δίνει 80% πιθανότητες πρόκρισης σύμφωνα με το… παρελθόν: 4/5 φορές προκρίθηκε. Το ’65 με την Ομόνοια (1-1), το ’92 με τη Μονακό (0-0), το ’12 με τη Ρούμπιν Καζάν (1-0) κι το ’16 με την Αρούκα (2-1, στην παράταση όμως). Μόνη του αποτυχία ήταν, μετά τη Ρούμπιν, με τη Μέταλιστ: νίκησε με γκολ του Φουστέρ στο Χάρκοβο αλλά ηττήθηκε με 2-1 στο Καραϊσκάκη, αν και είχε προηγηθεί με τον Μαρκάνο και κρατούσε το εν λόγω σκορ ως το 81ο λεπτό.

Εξ αυτών βέβαια, πλέον… θριαμβευτική ήταν η νίκη στο Μονακό με γκολ του Γιώργου Βαΐτση στο 88ο λεπτό και με τους «ερυθρόλευκους» να… ξενίζουν αφού φορούσαν, εκείνο το αξέχαστο βράδυ, μπλε εμφάνιση. Άλλες εποχές, χωρίς το σημερινό marketing. Και Μιλάμε για τη Μονακό των Ετορί, Τιράμ, Κλίνσμαν, Ντζοργκαέφ και φυσικά του Αρσέν Βενγκέρ.

Περίεργο το αποψινό ματς με την Μπασάκσεχιρ. Η οποία Μπασάκ, προ διετίας, ηττήθηκε με ακόμη πιο… δυσοίωνο σκορ στο πρώτο, 2-1 από τη Σεβίλλη στην Πόλη και πήρε 2-2 στην Ανδαλουσία χάνοντας ένα κάρο ευκαιρίες για μια επική πρόκριση. Δεν είναι του… πεταματού. Ο Ολυμπιακός (απ)έδειξε στην 4άρα με την Πλζεν την επιθετική του δεινότητα…


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 13/8/2019