Menu

Σίτι – Τσέλσι, 8 και σήμερα. Σκοράροντας με φάουλ στον τελικό #UCLFinal2021

Σίτι – Τσέλσι, 8 και σήμερα. Σκοράροντας με φάουλ στον τελικό #UCLFinal2021

Για γκολ με φάουλ σε τελικό, στατιστικά δεν υπάρχουν οπότε (χεχε) μου βγήκαν τα μάτια: κάθισα και είδα όλα τα γκολ, όλων των τελικών, για να επιβεβαιώσω ότι έχω καλή μνήμη.

Τι; Ότι το τελευταίο, χρονικά γκολ με απευθείας φάουλ, σε τελικό της διοργάνωσης σημείωσε το 1999 ο Μάριο Μπάσλερ για την Μπάγερν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Συνολικά σε 65 τελικούς έχουν σημειωθεί τέσσερα γκολ με φάουλ. Ναι μόνο. Αλλά με… υποσημειώσεις.

Δύο εξ αυτών επιτεύχθηκαν σε παρατάσεις: του Λουίς Αραγονιές της Ατλέτικο το 1974 με την Μπάγερν (έληξε 1-1, στον επαναληπτικό οι Βαυαροί νίκησαν με 4-0) και του Ρόναλντ Κούμαν της Μπαρτσελόνα το 1992 με τη Σαμπντόρια, που έκρινε και το τρόπαιο.

Και, το μόνο άλλο γκολ με φάουλ σε τελικό της διοργάνωσης ήταν του Φραντζ Ροτ της Μπάγερν το 1976 με τη Σεντ Ετιέν, που επίσης έκρινε το τρόπαιο (1-0).

Ωστόσο, τα σουτ τόσο του Κούμαν όσο και του Ροτ, επιτεύχθηκαν αφού συμπαίκτες τους είχαν ελαφρώς ακουμπήσει την μπάλα (tipped, ως αναφέρουν οι Αγγλοι): ο Φραντζ Μπέκενμπαουερ στο πρώτο, οι Χοσέ Μαρία Μπακέρο και Χρίστο Στόιτσκοφ στο δεύτερο.

Για να είμαστε ακριβείς, πάντως στην ιστορία, ως γκολ με φάουλ έμειναν… Κι αν μη τι άλλο, και η Σίτι και η Τσέλσι έχουν καλούς σπεσιαλίστες στις εκτελέσεις!