Menu

Let’s talk about… six, baby

Let's talk about… six, baby

Είναι μεγάλο, και συνάμα άτιμο, πράγμα η νομοτέλεια στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο γενικότερα. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν φλέρταρε διαρκώς με έναν τίτλο. Είχε ήδη τρεις αποτυχίες. Κι αν στις πρώτες δύο δεν έφερε και τόσο το βάρος αυτών, μιας και το Λιγκ Καπ ενάντια στη Σίτι (που χάθηκε στα πέναλτι) και ο τελικός του Γιουρόπα (με τη Σεβίλλη) ήρθαν… πρόωρα, λίγους μήνες μετά τη μετακόμισή του στο «Ανφιλντ», ο περσινός ήταν όντως μια αποτυχία.

Διότι η Ρεάλ δεν ήταν τόσο καλύτερη, ανώτερη αν θέλετε, στο Κίεβο. Απλώς η Λίβερπουλ έχασε, ελέω Ράμος, τον Σαλάχ ενώ κάτω από τα γκολπόστ είχε έναν… κώνο και όχι κίπερ: τον Κάριους.

Τη διαφορά, όχι μόνο στον προχθεσινό τελικό αλλά στη σεζόν γενικότερα, έκανε ο αντικαταστάτης αυτού, ο Αλισον που επενέβη καίρια όποτε χρειάστηκε, μα και οι άλλες τρεις μεταγραφές: Κεϊτά, Φαμπίνιο, Σακίρι. Και με έναν Φιρμίνο σε κακή χρονιά φέτος, με έναν Σαλάχ κάκιστο στον τελικό, με τον (εκ των «ηρώων» της 4άρας επί της Μπάρτσα) Βαϊνάλντουμ ωσεί παρόντα στη Μαδρίτη. Κι όμως.

Διότι, στον αντίκρυ πάγκο, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο διαχειρίστηκε μια ομάδα που έχει 16 μήνες να αγοράσει παίκτη, έσχατος ήταν ο Λούκας Μόουρα. Κι αν τούτο είναι στα «ναι μεν, αλλά» της Τότεναμ, η διαχείριση από πλευράς Αργεντινού ήταν κακή: οι αλλαγές άργησαν, ο Κέιν κακώς ξεκίνησε και το να περιμένεις την ισοφάριση, άρα παράταση, ήταν ζαριά. Ο Ποκετίνο έφερε ντόρτια, ο Κλοπ με τη σειρά του, ελέω Οριγκί, εξάρες, και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία.

Την οποία ιστορία, όσο πικρό κι αν είναι, γράφουν οι νικητές. Σε λίγα χρόνια η φετινή Τότεναμ θα αποτελεί απλά μια ανάμνηση όπως η Βαλένθια του Κούπερ, η Λέβερκουζεν του Τόπμελερ, η Ατλέτικο του Σιμεόνε.

Και η ιστορία έγραψε ότι η Λίβερπουλ έφτασε τα 6, μόνο Ρεάλ (με 16) και Μίλαν (με 7) την προσπερνούν στη 22μελή λίστα. Το έκτο, six όπως παράφρασε το «Let’s talk about sex» των Salt-N-Pepa ο Κλοπ, στις μυθικές του δηλώσεις. Τα κεφάλια μέσα όμως διότι 29 χρόνια τα καταπίνεις, 30 χωρίς πρωτάθλημα όμως θα σβήσουν τη φετινή λάμψη…


Αρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Sportday» στις 3/6/2019