Menu

Σίτι – Τσέλσι, 7 και σήμερα. Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω #UCLFinal2021

Σίτι – Τσέλσι, 7 και σήμερα. Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω #UCLFinal2021

Ούτε μια ούτε δύο αλλά… κάμποσες είναι οι γνωριμίες παικτών, και όχι μόνο, ανάμεσα στις φιναλίστ του φετινού τελικού.

O Κέβιν ντε Μπράινε υπέγραψε στην Τσέλσι, από την Γκενκ, τον Ιανουάριο του 2012 αλλά έκανε μόνο 9 συμμετοχές σε επίσημα, δόθηκε (το 2012-13) δανεικός στη Βόλφσμπουργκ και η οποία τον αγόρασε τον Ιανουάριο του 2014. Εκει τον βρήκε η Σίτι.

Ο κίπερ της Τσέλσι, Βίλι Καμπαγέρο, φόρεσε σε 48 ματς της φανέλα της Σίτι το 2014-17, με… αποκορύφωμα τα πέναλτι που απέκρουσε ενάντια στη Λίβερπουλ στον τελικό του Λιγκ Καπ το 2016.

Ο Νέιθαν Ακε εντάχθηκε στην Τσέλσι το 2010 αλλά έπαιξε μόνο σε 17 αγώνες, κατόπιν πήγε στην Μπόρνμουθ και, από εκεί, στη Σίτι.

Ρόδρι, Φεράν Τόρες, Ερικ Γκαρσία από τη μια, Κέπα, Μάρκος Αλόνσο και Θέσαρ Αθπιλικουέτα από την άλλη, άπαντες συμπαίκτες στην εθνική Ισπανίας, όπως και οι Μπενζαμίν Μεντί, Κουρτ Ζουμά, Ολιβιέ Ζιρού και Ενγκολό Καντέ στη Γαλλία, Εντερσον, Φερναντίνιο, Γκάμπριελ Ζέσους και Τιάγκο Σίλβα στη Βραζιλία και Ιλκάι Γκιντογάν, Αντόνιο Ρούντιγκερ, Τίμο Βέρνερ και Κάι Χάβερτζ στη Γερμανία.

Αθπιλικουέτα και Ντε Μπράινε υπήρξαν συμπαίκτες στην Τσέλσι το 2013, ο Ριάντ Μαχρέζ με τους Καντέ και Τσίντγουελ στη Λέστερ προ ολίγων ετών, ο Ομερίκ Λαπόρτ με τον Κέπα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο το 2016-18 και οι Γκιντογάν και Κρίστιαν Πούλισικ στην Ντόρτμουντ το 2015-16. Εκεί όπου ο Γκιντογάν είχε προπονητή, φυσικά, τον Τόμας Τούχελ.