Menu

Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα stats του τελικού

Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα stats του τελικού

Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επιτέλους ένας τελικός… χωρίς Σεβίλλη (χεχε), επιτέλους μια πρωτάρα φτάνει ως το τέλος του δρόμου. Να αποκτά και λίγο ενδιαφέρον τούτο το Europa League…

Βέβαια υπάρχει κάτι κοινό με την… Ανδαλουσία: ο Ουνάι Εμερι. Τέσσερις φορές ήταν σε τελικό UEL, τρεις το πήρε με τη Σεβίλλη, μία το έχασε με την Αρσεναλ. Τοιουτοτρόπως μετείχε στο αμέσως επόμενο Champions League η Σεβίγια, το ίδιο θέλει να κερδίσει (εκτός από το πρώτο της τρόπαιο) και η Βιγιαρεάλ, ενάντια σε ένα από τα μεγαλύτερα brand names της Ευρώπης: τη Γιουνάιτεντ.

Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνθέτουν τον φετινό τελικό στο Γκντανσκ της Πολωνίας, παρουσία 10.000 θεατών, και…:

0️⃣-0️⃣ έληξαν και τα 4 άλλα ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες, το 2005-06 και 2008-09 σε ομίλους Champions League!

3️⃣,0️⃣9️⃣ γκολ κατά μέσο όρο είχαν οι προηγούμενοι 12 τελικοί του Europa.

5️⃣ Ο Ουνάι Εμερι έγινε ο πρώτος προπονητής με 5 διαφορετικούς τελικούς ίδιας διοργάνωσης, ξεπερνώντας τους 4 των Αλεξ Φέργκιουσον, Μαρτσέλο Λίπι, Κάρλο Αντσελότι και Μιγέλ Μουνιόθ.

6️⃣ Η Βιγιαρεάλ στην έκτη της προσπάθεια να περάσει από τη φάση των ημιτελικών κατόρθωσε για πρώτη φορά να βρεθεί σε τελικό.

8️⃣ Η Γιουνάιτεντ θα λάβει μέρος για όγδοη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό έχοντας 5/7 νικηφόρους σε Πρωταθλητριών, Κυπελλούχων και UEFA, οι ήττες το 2009 και το 2011 από την Μπαρτσελόνα. Από αγγλικές, μόνο η Λίβερπουλ έχει περισσότερους (14).

1️⃣2️⃣ Η Βιγιαρεάλ είναι αήττητη στα τελευταία 12 ματς που έδωσε εκτός έδρας στη διοργάνωση (7-5-0) ενώ για τελευταία φορά που έχασε από μη ισπανική ομάδα στο Europa ήταν πριν από… 23 ματς (16-7-0).

1️⃣5️⃣ Ο Εντίσον Καβάνι μετρά 15 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις σε αγώνες Europa League.

6️⃣6️⃣ Η Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει 66 τίτλους στην ιστορία της, η Βιγιαρεάλ… κανέναν. Ούτε κούπα του καφέ!

5️⃣5️⃣6️⃣ ημέρες εργάστηκε στην Αρσεναλ ο Ουνάι Εμερι, την οποία απέκλεισε φέτος στα ημιτελικά. Θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο Europa League, μετά τα τρία συνεχόμενα με τη Σεβίλλη (2014-16) ενώ ηττήθηκε το 2019 με την Αρσεναλ (από την Τσέλσι).


Δημοσιεύτηκε στο Footballbet.gr στις 26/5/2021