Menu

Σίτι – Τσέλσι, μία… και σήμερα. Τα πλάνα των προπονητών #UCLFinal2021

Σίτι – Τσέλσι, μία… και σήμερα. Τα πλάνα των προπονητών #UCLFinal2021

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι αποδείχθηκαν… Άγγλοι στο ραντεβού τους στον τελικό και διεκδικούν το 66ο τρόπαιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τη μορφή του Champions League εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Η Σίτι απέτυχε να φτάσει σε ένα ονειρώδες quadruple τίτλων ελέω… Τσέλσι, η οποία την άφησε εκτός τελικού Κυπέλλου Αγγλίας στον ημιτελικό του «Γουέμπλεϊ», εντός συνόρων όμως δεν είχε αντίπαλο και στα μέσα του χειμώνα έκανε μεγάλο σερί νικών που την έθεσε σε θέση «οδηγού». Ο κομβικός μέσος Γκιντογάν προφυλάχθηκε και θα είναι παρών, εξέτισε ο μπακ Κανσέλο, η Σίτι παρατάσσεται… υπερπλήρης στον τελικό του Πόρτο.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα διατηρεί, φυσικά, το 4-3-3 και κατ’ εκτίμησε ο Ντε Μπράινε θα βρεθεί σε ρόλο «ψευτοεννιαριού», όπως έπραξε στα ημιτελικά ενάντια στην Παρί, με τους Φόντεν και Μάχρεζ στα «φτερά». Ρόδρι, Γκιντογάν, Σίλβα και Φερναντίνιο διεκδικούν τρεις θέσεις στη μεσαία γραμμή, γεμάτος εναλλακτικές ο πάγκος. Αν τυχόν αιφνιδιάζει, υπάρχει και το 4-4-2 (το χρησιμοποίησε και στη ρεβάνς με την Παρί) με τον Μάχρεζ σε ρόλο ακραίου στην τετράδα του κέντρου.

Η Τσέλσι επέστρεψε σε τελικό μετά από εννέα χρόνια και το έπος του Μονάχου και ο Τόμας Τούχελ μετά από… εννέα μήνες, όντας φιναλίστ τον Αύγουστο με την Παρί, ξανά επί πορτογαλικού εδάφους (Λισσαβώνα). Τον τελευταίο μήνα οι «μπλε» έβγαλαν ντεφορμάρισμα και οριακά εξασφάλισαν την 4άδα στην Premier League. Αποθεραπεύτηκαν εγκαίρως ο κίπερ ερματοφύλακας Μεντί και ο χαφ Καντέ, πλήρεις και οι Λονδρέζοι.

Και ο Τούχελ δεν αλλάζει σύστημα, το περιβόητο… χριστουγεννιάτικο δέντρο (3-4-2-1) το οποίο ταίριαξε άψογα στην Τσέλσι. Ο Γερμανός θα εμπιστευτεί τον συμπατριώτη του, Βέρνερ, για την κορυφή με τους Μάουντ, Πούλισιτς στα άκρα και τους Τζέιμς ή Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο και Τσίλγουελ στη μεσαία γραμμή.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Εντερσον – Γουόκερ, Ρ. Ντίας, Στόουνς, Ζιντσένκο – Μπ. Σίλβα, Φερναντίνιο, Γκιντογάν – Μάχρεζ, Ντε Μπράινε, Φόντεν.

Τσέλσι (3-4-2-1): Μεντί – Τζέιμς (ή Κρίστενσεν), Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ – Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Τσίλγουελ – Μάουντ, Πούλισιτς – Βέρνερ.