Menu

Ο Πρίγιοβιτς, ο Λουτσέσκου και ο γιος του Ρομάριο…

Ο Πρίγιοβιτς, ο Λουτσέσκου και ο γιος του Ρομάριο…

Πώς τα φέρνει η ζωή. Ως τον Ιανουάριο συνυπήρχαν στον ΠΑΟΚ οδηγώντας τον προς το νταμπλ, το οποίο εντέλει επιτεύχθηκε. Ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς έφυγε για την Αλ Ιτιχάντ και, λίγο καιρό αργότερα και μετά τους τίτλους, ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την Αλ Χιλάλ, αμφότερες σαουδαραβικές. Και απόψε αναμετρώνται στον πρώτο ημιτελικό του ασιατικού Champions League.

Η Αλ Ιτιχάντ πέρασε από τον όμιλο με 11 βαθμούς σε έξι ματς, υστερώντας με την Αλ Γουάχντα βαθμολογικά και στους «16» απέκλεισε με δύο νίκες την ιρανική Ζομπ Αχάν (η οποία έχει για βασικό φορ τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Μακόλεϊ Κρισάντους). Στην πρεμιέρα της Pro League επικράτησε 3-1 της Αλ Ραέντ με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει με πέναλτι και να ακολουθούν δύο από τον Ρομαρίνιο, ο Βραζιλιάνος είχε βάλει άλλα δύο και στη ρεβάνς του Ιράν.

Ναι, πρόκειται για τον 28χρονο γιο του Ρομάριο. Και, για να μην μπερδεύεστε, ο χαρακτηριστικός πανηγυρισμός του Ρομάριο με τον Μπεμπέτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ το 1994 δεν ήταν για τον 4χρονο τότε Ρομαρίνιο αλλά για τον Μπεμπέτο, ο γιος του οποίος γεννήθηκε εκείνες τις (επικές για τη «σελεσάο») ημέρες.

Πλην του Πρίγιοβιτς, που παίζει κορυφή στο 4-3-3 με τον Ρομαρίνιο και τον Χιλιανό Λουίς Χιμένεθ στα άκρα, βασικός στην Αλ Ιτιχάντ του Κολομβιανού Χοσέ Λουίς Σιέρα παίζει και ένας ακόμη γνωστός μας, ο Μανουέλ ντα Κόστα και τη μεσαία γραμμή απαρτίζουν ο Χιλιανός Βιγιανουέβα, ο Μαροκινός Ελ Αχμαντί και ο Αργεντινός Βέκιο.

Η Αλ Χιλάλ ήταν πρώτη στον δικό της όμιλο, μπροστά μάλιστα από την εξαιρετική Αλ Ντουχαΐλ και στους «16» απέκλεισε τον… εμφύλιο την Αλ Αχλι με 4-2 εκτός έδρας στο πρώτο (με χατ τρικ του Μπαφετιμπί Γκομίς) και ήττα θρίλερ με 1-0 στη ρεβάνς. Ο 34χρονος Γάλλος πλαισιώνει τον πολύπειρο Ιταλό Σεμπάστιαν Τζοβίνκο στην επίθεση ενώ ο διεθνής Περουβιανός Ανδρέ Καρίγιο παίζει στα άκρα. Γκομίς και Τζοβίνκο σκόραραν στο 4-2 της πρεμιέρας της Pro League επί της νεοφώτιστης Αμπχα.

H παράδοση, όχι πως… λέει κάτι, φέρνει την Αλ Ιτιχάντ να έχει 2/2 νίκες υποδεχόμενη την Αλ Χιλάλ στο Champions League της Ασίας: 2-0 το 2001 και 3-1 το 2011, αμφότερα σε μονά ματς. Συνολικά σε όλα όμως έχει να κάνει νίκη ως γηπεδούχος η Αλ Ιτιχάντ από το 2015, έκτοτε 0-1-2 για την ομάδα που τερμάτισε 10η στο προηγούμενο πρωτάθλημα (αλλά πήρε το Κύπελλο) ενώ η Αλ Χιλάλ έμεινε μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Αλ Νασρ.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 27/8/2019