Menu

ΠΑΟΚ – Νάπολι. Όταν ο Σκαρτάδος «έσβηνε» τον Ντιέγο…

ΠΑΟΚ – Νάπολι. Όταν ο Σκαρτάδος «έσβηνε» τον Ντιέγο…

Ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε την ήττα στην Μπρατισλάβα, το 1-0 από τη Σλόβαν ήρθε… όπως έρχεται όταν αποκλείεσαι στα play offs του Champions League και ξενερώνεις. Υπάρχουν και χειρότερα, δείτε τι έπαθε η Πλζεν που δεν παίζει καν απόψε, διαλύθηκε μετά το Καραϊσκάκη…

Ο ΠΑΟΚ άλλες τρεις φορές ξεκίνησε διπλά ματς με ήττα 1-0 εκτός και τη ρεβάνς στην Τούμπα, μετρώντας δύο προκρίσεις: το 2000-01 επί της Ουντινέζε με 3-0 στη ρεβάνς και, το 2014-15, με 4-0 επί της Ζίμπρου Κισινάου. Καλό ποσοστό, δεν λέω… Ο μόνος του αποκλεισμός έλαβε χώρα 31 χρόνια πριν από μια, ομολογουμένως, μεγάλη ομάδα: τη Νάπολι του Ντιέγο Μαραντόνα. Για το, τότε, Κύπελλο UEFA ο ΠΑΟΚ υπό τις οδηγίες του Ρίνους Ισραελ, στήθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, κοιτάζοντας στα… μάτια τους «παρτονοπέι» αλλά λύγισε 1-0 από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαραντόνα, τον οποίο πάντως ο Γιώργος Σκαρτάδος είχε αντιμετωπίσει πολύ καλά ενώ στο «Σαν Πάολο» έκαναν… θόρυβο 7.000 φίλοι του ΠΑΟΚ.

Η ρεβάνς στην Τούμπα έλαβε χώρα τέσσερις εβδομάδες (!) αργότερα, σε κατάμεστο γήπεδο βέβαια. Το γκολ του Καρέκα στο 17’, από εκπληκτική κάθετη πάσα του Μαραντόνα, μούδιασε πρόσκαιρα την Τούμπα αλλά ο κόσμος συνέχισε να συμπαρίσταται στην ομάδα και ο Σκαρτάδος ισοφάρισε στο 65’ με κεφαλιά. Ενας ΠΑΟΚ με Γκιτσιούδη, Καραγεωργίου, Μαλιούφα, Λαγωνίδη, Μπορμπόκη, και Αλεξανδρίδη στην ενδεκάδα.

For the record, η Νάπολι του Οτάβιο Μπιάνκι και των Φεράρα, Κοραντίνι, Ντε Νάπολι, Καρέκα, Μαραντόνα, Ρομάνο και άλλων, εκείνη τη σεζόν έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου, κερδίζοντας στους τελικούς τη Στουτγκάρδη… Τη Στουτγκάρδη του μετέπειτα προπονητή του ΠΑΟΚ, Αρι Χάαν.

Επίσης, για την ιστορία, ο Ισραελ αποχώρησε με το τέλος της σεζόν και τον διαδέχθηκε, για έντεκα αγώνες, ο… Νίκος Αλέφαντος.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 29/8/2019