Menu

Παίκτης με πέντε… υπηκοότητες

Παίκτης με πέντε… υπηκοότητες

Τα παλιά τα χρόνια μπορούσες συχνά να αποφασίσεις σε ποια εθνική ομάδα θα έπαιζες, ακόμη κι αν είχες αγωνιστεί ήδη… με άλλη. Τον Τιμ Κέιχιλ τον διεκδικούσαν πολλοί: η Ιρλανδία ελέω καταγωγής του πατέρας του, τα νησιά Σαμόα ελέω μητέρας (και μάλιστα αγωνίστηκε σε προκριματικά Μουντιάλ U20 με τη φανέλα της αλλά και σε ένα φιλικό με την Ανδρών), η Αγγλία επειδή τον είχε… αναθρέψει ποδοσφαιρικά, η γενέτειρά του Αυστραλία αλλά και η Νέα Ζηλανδία, πατρίδα του παππού του.

Ως γνωστόν, ο Κέιχιλ επέλεξε την εθνική Αυστραλίας, ο αδερφός του τη…. Σαμόα ενώ τρία ξαδέρφια του έκαναν καριέρα στο ράγκμπι ως… Νεοζηλανδοί: Μπεν Ρόμπερτς, Τζο Στάνλι και Τζέρεμι Στάνλι, όπως και μερικά ανίψια του.

Γιατί… Αυστραλία; Ηταν από τους όρους όταν το 2004 πήγε, από τη Μίλγουολ, στην Εβερτον. Σε οκτώ χρόνια έβαλε 68 γκολ σε 278 ματς έχοντας και 56 ασίστ, μία εκ των οποίων στο 2-1 επί της Γουλβς στις 19 Νοεμβρίου 2011, Γιαγκέλκα και Μπέινς οι σκόρερ τότε. Ηταν η τελευταία της νίκη επί των «λύκων» αλλά έδωσαν έκτοτε μόλις τρία ματς.

Το δε περσινό 1-3 στο «Γκούντισον Παρκ» ήταν το πρώτο διπλό της Γουλβς, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, μετά από οκτώ επισκέψεις (5-3-0) και… 40 χρόνια.

Πορτογαλικό… ντέρμπι το ματς, Μάρκο Σίλβα εναντίον Νούνο Σάντο, 2-1-3 στα μεταξύ τους σε δύο λίγκες και (τρομερό ότι) ο Σάντο έχει 3/3 νίκες ως φιλοξενούμενος επί του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, δύο με τη Ρίο Αβε (επί της Εστορίλ) κι άλλη μια το προαναφερθέν περσινό τους.