Menu

Tα νέα δεδομένα στα τηλεοπτικά της Basket League

Tα νέα δεδομένα στα τηλεοπτικά της Basket League

Σε μία νέα εποχή μπαίνει από την ερχόμενη σεζόν η Basket League λόγω της κεντρικής των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και το οικονομικό όφελος αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό κίνητρο για τις ομάδες της άλλοτε… Α1.

Μια… κεντρικοποίηση που για να γίνει πράξει, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ συνέβαλλαν τα μέγιστα, αποδεχόμενοι να μπουν σε κοινή τηλεοπτική στέγη με τις υπόλοιπες ομάδες.

Για το 2021-22 ο πρωταθλητής Ελλάδος θα εισπράξει 750.000 ευρώ, αρκετά λιγότερα δηλαδή από όσα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έπαιρναν από την Cosmote TV. Η ομάδα που θα τερματίσει στην δεύτερη θέση του ερχόμενου πρωταθλήματος θα βάλει στα ταμεία της περισσότερα από 500.000 ευρώ. Ο τρίτος της βαθμολογίας θα πάρει κάτι παραπάνω από 250.000 ευρώ ενώ λίγο παρακάτω απ’ αυτό το ποσό θα πάρει ο τέταρτος της βαθμολογίας. Οι υπόλοιπες ομάδες θα κινηθούν κοντά στις 200.000 ευρώ.

Συνάμα, ότι από την νέα αγωνιστική περίοδο κάθε ομάδα της Βasket League θα εισπράξει περίπου 600.000 ευρώ από τα τυχερά παίγνια.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το οικονομικό σκέλος θα αποτελεί από εδώ και στο εξής ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τις δύσκολες εποχές που διανύουμε

Οσο για τον Ολυμπιακό; Έχει προβλεφθεί ποσό ανάλογο του Παναθηναϊκού, αν φυσικά επιστρέψει, αγωνιστικά ή μη, στην Basket League. Από τις εκλογές της ΕΠΟ εξαρτάται…


Δημοσιεύτηκε στο Digitaltvinfo.gr στις 30/5/2021