Menu

Τουρκία – Ιταλία 0-3. Η άμυνα, ο Κιελίνι και η πρώτη 3άρα

Τουρκία – Ιταλία 0-3. Η άμυνα, ο Κιελίνι και η πρώτη 3άρα

Επικρατώντας με 3-0 της Τουρκίας, η Ιταλία έκανε αρκετά ρεκόρ. Αρχικά, το εν λόγω σκορ ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της σε συνολικά 39 ματς σε τελική φάση Euro ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον θεσμό οι «ατζούρι» σημείωσαν πάνω από 2 γκολ!

Ο, δε, Τσίρο Ιμόμπιλε έβαλε γκολ για τρίτο σερί ματς με τη φανέλα με το εθνόσημο, σερί που κάνει για πρώτη φορά, όπως για πρώτη φορά σκόραρε σε οποιαδήποτε τελική φάση, Μουντιάλ ή Euro! Παράλληλα ο Τζίτζι Ντοναρούμα, που σε ηλικία 22 ετών και 106 ημερών έγινε ο νεότερος βασικός κίπερ της Ιταλίας σε αγώνα Μουντιάλ ή Euro, βοήθησε την ομάδα του (κρατώντας το μηδέν) να μη δεχθεί γκολ σε ένατο σερί ματς, το μεγαλύτερο σερί της Ιταλίας από τον Νοέμβριο του 1989 ως τον Ιούνιο του 1990.

Τα 14 σουτ που έκαναν μάλιστα οι Ιταλοί στο πρώτο ημίχρονο έναντι… μηδενός ήταν η μεγαλύτερη διαφορά σε πρώτο ημίχρονο αγώνα Euro μετά το 2004 και το Ολλανδία – Λετονία… 16-1 ενώ ο Τζιόρτζιο Κιελίνι… ισοφάρισε τους Αλεσσάντρο ντελ Πιέρο και Τζίτζι Μπουφόν με παρουσία σε τέσσερα Euro.

Γούρικο και το «Ολίμπικο» όπου η Ιταλία δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε τελική φάση, Μουντιάλ ή Euro: 7-2-0, δεχόμενη μόνο ένα γκολ σε αυτά.

Από την άλλη, η Τουρκία έχει ηττηθεί σε όλες της τις πρεμιέρες σε Μουντιάλ ή Euro, 7/7 ήττες μετρά ενώ για πρώτη φορά σε Euro το πρώτο γκολ ήταν… αυτογκόλ.


Δημοσιεύτηκε στο Koubanezos.gr στις 11/6/2021