Menu

Τα 62 του Λουκάκου, η πρωτιά του Μενιέ και… οι Μουρ

Τα 62 του Λουκάκου, η πρωτιά του Μενιέ και… οι Μουρ

Ο Ρομέλου Λουκάκου, που έφτασε τα 62 γκολ με το Βέλγιο σε 94 ματς (!), μετρά 22 γκολ και 4 ασίστ στα τελευταία 26 με την εθνική του μετά τα δύο που σημείωσε στο 3-0 επί της Ρωσίας. O συμπαίκτης του Τόμας Μενιέ έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Euro που σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο ενώ είχε μπει ως αλλαγή!

Η Ρωσία, από την άλλη, έγινε η ομάδα που γνώρισε τη μεγαλύτερη ήττα ως γηπεδούχος ως αγώνα τελικής φάσης Euro.

Ο, δε, Λούκας Χραντέτσκι της Φινλανδίας, έγινε στο 1-0 επί της Δανίας μόλις ο τρίτος κίπερ που αποκρούει πέναλτι στο ντεμπούτο του σε Euro μετά τον Πολωνό Πρζέμισλαφ Τίτοφ (με την Ελλάδα το 2012) και τον Δανό Τρολς Ράσμουνσεν το 1988 (με την Ισπανία). Η δε Φινλανδία σκόραρε στο πρώτο της ματς ever και στο πρώτο της σουτ… ever σε Euro, μόνο ένα εντός εστίας είχε σε όλο το ματς (ρεκόρ σε Euro από το 1980 που κρατά στατιστικά η Opta)!

Στο Ουαλία – Ελβετία 1-1 ο Κίφερ Μουρ σκόραρε για τέταρτη φορά, στα τελευταία έξι γκολ του με την εθνική του, με κεφαλιά, οι Ουαλοί μετρούν τρία σερί γκολ στο τουρνουά μόνο με κεφαλιές. Και η Ελβετία μετρά τέσσερις σερί ισοπαλίες σε Euro, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Πορτογαλίας (2012 και 2016).

Ο Κίφερ Μουρ δεν είναι ο πρώτος… Μουρ που σκοράρε και σε Euro και σε Μουντιάλ: προηγήθηκε ο Κρεγκ Μουρ το 2006 ενώ ο γνωστός Μπόμπι Μουρ δεν σκόραρε ποτέ σε μεγάλο τουρνουά.


Δημοσιεύτηκε στο Koubanezos.gr στις 12/6/2021