Menu

Αρνητικά ρεκόρ η Γερμανία, στο απόγειο ο CR7

Αρνητικά ρεκόρ η Γερμανία, στο απόγειο ο CR7

Η τελευταία ημέρα της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Euro 2020 μπορεί να μην έβγαλε… ειδησούλες αλλά συνδυάστηκε με ρεκόρ αλλά και αρνητικές επιδόσεις.

Στο 3-0 της Πορτογαλίας επί της Ουγγαρίας ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που και μετέχει, μα και σκοράρει, σε πέντε διαφορετικά Euro, έφτασε, σκοράροντας δις, τα 11 γκολ στη διοργάνωση αφήνοντας πίσω (με 9) τον Μισέλ Πλατινί και έγινε ο γηραιότερος σκόρερ δύο τερμάτων σε αγώνα Euro, σε ηλικία 36 ετών και 130 ημερών, ξεπερνώντας τον Αντρέι Σεφτσένκο (ήταν 35 ετών και 256 ημερών το 2012).

Η εν λόγω… τριάρα αποτέλεσε μάλιστα τη μεγαλύτερη, σε έκταση, νίκη κατόχου του τροπαίου στην πρεμιέρα του επόμενου τουρνουά, «ισοφαρίζοντας» το ΕΣΣΔ – Δανία 3-0 το 1964 ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του Euro ομάδα πέτυχε 3 γκολ στο τελευταίο 10λεπτο.

Επίσης οι Ιβηρες κράτησαν την παράδοση που τους θέλει αήττητους ενάντια στην Ουγγαρία, με απολογισμό 10-4-0 πλέον (και 8-1-0 σε επίσημα).

Στο ευρωπαϊκό… εθνικό ντέρμπι, η Γαλλία επικράτησε 1-0 της Γερμανίας και επέκτεινε το αήττητο σερί της στα έξι ματς (4-2-0) ενάντια στη «νατσιονάλμανσαφτ». Μάλιστα παρέμεινε αήττητη σε πρεμιέρες ομίλων Euro (6-3-0) ενώ η Γερμανία ηττήθηκε, αντίστοιχα, για πρώτη φορά (5-5-1)!

Η οποία Γερμανία για πρώτη φορά εκκινεί σε δύο συνεχόμενα μεγάλα τουρνουά με ήττες (από το Μεξικό στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 κι από τους Γάλλους στο φετινό Euro) και για πρώτη φορά στην ιστορία της ηττήθηκε σε δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς: από τη Βόρεια Μακεδονία στα προκριματικά κι από τη Γαλλία στο Μόναχο.

Σημειωτέον ότι με το αυτογκόλ, που έκρινε το ματς, του Ματς Χούμελς, ήδη στο Euro 2020 έχουν σημειωθεί τρία αυτογκολ, όσα και σε ολόκληρο το προηγούμενο Euro…


Δημοσιεύτηκε στο Koubanezos.gr στις 16/6/2021