Menu

Το δεύτερο γρηγορότερο γκολ και τα αδέρφια σε Euro

Το δεύτερο γρηγορότερο γκολ και τα αδέρφια σε Euro

Η Ουκρανία νίκησε με 2-1 τη Βόρεια Μακεδονία, ματς όπου οι Αντρέι Γιαρμολένκο και Ρομάν Γιάρεμτσουκ σκόραραν σε δεύτερο συνεχόμενο ματς, όπως στο 3-2 από την Ολλανδία. Για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό, ήτοι να σκοράρει δίδυμο στα πρώτα δύο ματς, σε Euro.

Με ανατροπή στο σκορ, το Βέλγιο επικράτησε 2-1 της Δανίας, ματς όπου ο Γιουσούφ Πάουλσεν σημείωσε (στο 99ο δευτερόλεπτο) το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ σε Euro. Το ρεκόρ κατέχει ο Ρώσος Ντμίτρι Κιριτσένκο για τη Ρωσία ενάντια στην Ελλάδα το 2004 (στα 65’’).

Στο ίδιο ματς σκόραρε ο Τόργκαν Αζάρ, το 2016 είχε βάλει γκολ ο Εντέν Αζάρ, έγιναν μόλις τα τρίτα αδέρφια που σκοράρουν στο τουρνουά μετά τους Ολλανδούς Φρανκ και Ρόναλντ ντε Μπουρ και τους Δανούς Μίκαελ και Μπρίαν Λάουντρουπ. Ο, δε, Κέβιν ντε Μπρόινε είναι ο μόνος Ευρωπαίος με ασίστ στα τελευταία δύο Euro αλλά και στα τελευταία δύο Μουντιάλ.

Η Ολλανδία νίκησε 2-0 την Αυστρία σε ματς όπου υπήρξε η μεγαλύτερη ηλικιακή διαφορά ανάμεσα σε συμπαίκτες σε αγώνα Euro: 38 ετών και 268 ημερών ο Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ, 19 ετών και 236 ημερών ο Ράιαν Γκράβενμπερχ! Με τη νίκη αυτή οι «οράνιε» είναι αήττητη στα τελευταία 9 ματς σε Μουντιάλ και Euro, το μεγαλύτερο σερί σε τελική φάση για ευρωπαϊκή χώρα κατέχει η Πορτογαλία (2014-2018).

Ο, δε, Ντένζελ Ντάμφρις έγινε μόλις ο δεύτερος Ολλανδός, μετά τον Ρούουντ φαν Νίστελροϊ, που σκοράρει στα πρώτα του δύο ματς σε Euro.


Δημοσιεύτηκε στο Koubanezos.gr στις 18/6/2021