Menu

Ιντερ – Σλάβια Πράγας. Αήττητη από το… 1936

Ιντερ – Σλάβια Πράγας. Αήττητη από το… 1936

Ιντερ και Σλάβια Πράγας δεν ανταμώνουν για πρώτη φορά, μιας και το μακρινό 1938 είχαν αναμετρηθεί στο πλαίσιο μιας εκ των πρώτων διεθνών διοργανώσεων, του Mitropa Cup (1927-92). Τότε μάλιστα η Ιντερ ονομαζόταν ακόμη «Αμπροσιάνα», μια μετονομασία που είχε προκύψει ελέω του καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι. Οι Τσεχοσλοβάκοι προκρίθηκαν με ήττα 3-1 στο Μιλάνο και… 9-0 στη ρεβάνς της Πράγας και στο τέλος κατέκτησαν το τρόπαιο στους διπλούς τελικούς με τη Φερεντσβάρος. Το Mitropa ήταν πρακτικά μια διεθνής διοργάνωση της Κεντρικής Ευρώπης, ιδέα του Ρενάτο Νταλ’ Αρα, τότε προέδρου της Μπολόνια. 6 τίτλους είχε πάρει ο ουγγρική Βάσας, από 3 οι Μπολόνιακ αι Σπάρτα Πράγας κι άλλες 28 ομάδες από δύο ή έναν.

Η δε Ιντερ είχε πρώτο πρόεδρο τον Ελληνοβενετσιάνο Ιωάννη Παραμυθιώτη (!), το 1909-1910 υπό την καθοδήγηση του Βιρτζίλιο Φοσάτι κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, κερδίζοντας σε μπαράζ την Προ Βερτσέλι με 10-3. Εκτοτε ήταν κυρίαρχη στη γείτονα…

Η Ιντερ αριθμεί 6-2-2 υποδεχόμενη τσέχικες ή τσεχοσλοβάκικες ομάδες σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, ακόμη και… παλιές, με τελευταία ήττα το ’36 με 5-3 από τη Σπάρτα. Στα… σύγχρονα χρόνια έπαιξε το ’86 με την Ντούκλα (0-0) και το ’16 με τη Σπάρτα (2-1 με ισάριθμα γκολ του Εντερ). Η Σλάβια έχει να κάνει νίκη επί ιταλικού εδάφους, 3-0 στη Βερόνα για το Mitropa το ’69, συνολικά αριθμεί 1-1-10 εδώ δεν σκόραρε στα τελευταία τρία (με Παλέρμο, Φιορεντίνα και Τζένοα), ήτοι από την ήττα με 2-1 στο Ούντινε το ’00.

Η νέα Ιντερ του Αντόνιο Κόντε δεν αρέσει απόλυτα αλλά μετρά 3/3 στην αρχή της Serie A και έπεται η Ιντερ. Αμφίβολος ο Λουκάκου αλλά χθες έβγαλε την προπόνηση, για να πλαισιώσει μπροστά τον Λαουτάρο. Αμφίβολοι στους Τσέχους ο μέσος Σέβτσικ και ο στόπερ Τάκακς.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 17/9/2019