Menu

Όταν ο Ερυθρός Αστέρας θριάμβευε στο Μόναχο…

Όταν ο Ερυθρός Αστέρας θριάμβευε στο Μόναχο…

Αλλα πέντε ματς έχουν δώσει στο παρελθόν η Μπάγερν και ο Ερυθρός Αστέρας, με τον απολογισμό μοιρασμένο: από δύο νίκες και μια ισοπαλία. Η πρώτη τους φορά ήταν τη σεζόν 1979-80 στον 3ο γύρο του UEFA και οι Βαυαροί προκρίθηκαν με 2-0 στο Μόναχο και ήττα 3-2 στο Βελιγράδι, έχαναν μάλιστα με 3-0 στο 50’. Οι μετέπειτα γνωστοί προπονητές Σλάβολιουμπ Μούσλιν, Μίλος Σέστιτς και Βλάντιμιρ Πέτροβιτς αγωνίζονταν τότε με τους Γιουγκοσλάβους και οι Αουγκεντάλερ, Μπράιτνερ, Ντίτερ Χένες και, φυσικά, Ρουμενίγκε για τους Δυτικογερμανούς.

Την άνοιξη του ’91 συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τον Αστέρα να θριαμβεύσει με 2-1 στο Μόναχο με γκολ των (παιχταράδων, την εποχή εκείνη) Ντάρκο Πάντσεφ και Ντέγιαν Σαβίσεβιτς και να προκρίνεται χάρη στο 2-2 του «Μαρακανά». Ο (γνωστός μας, από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αργότερα) Λιούπκο Πέτροβιτς είχε και Σίνισα Μιχάιλοβιτς, Μπελοντέντιτσι, Γιούγκοβιτς, Προσινέτσκι και Σαμπανάζοβιτς σε μια ομάδα-μοντέλο που πήρε το τρόπαιο εντέλει, στα πέναλτι ενάντια στη Μαρσέιγ.

Ψάχνοντας για φωτό σχετική με αυτά τι… εντόπισα; Τους Μπόμπαν, Σαβίσεβιτς, Πάντσεφ μαζί με τον Φαντίλ Βόκρι και τον (επίσης γνωστό μας) Αλιόσα Ασάνοβιτς σε φανταρική φωτογραφία, την εποχή που η Γιουγκοσλαβία μεσουρανούσε…

Όταν ο Ερυθρός Αστέρας θριάμβευε στο Μόναχο…

Εσχατο… ραντεβού τους ήταν το ’07, σε όμιλο του Europa και μονό ματς, στο Βελιγράδι, με την Μπάγερν να νικά με 3-2 με δύο γκολ του Κλόζε κι ένα του Κρόος.

Συνολικά η Μπάγερν μετρά 5-2-2 ενάντια σε Γιουγκοσλάβους / Σέρβους. Αντίστοιχα, ο Αστέρας έχει απολογισμό 15-5-13 ενάντια σε Γερμανούς και, επιμέρους, 4-1-11 εκτός έδρας, αλλά νίκησε στις τρεις από τις τελευταίες πέντε επισκέψεις του, έσχατη πρόπερσι στην Κολωνία με 1-0.

Σημειωτέον ότι η Μπάγερν αριθμεί 15 συνεχόμενες νίκες σε πρεμιέρες Champions League (!), έσχατη αποτυχία της ήταν τον Σεπτέμβρη του 2002 όταν ηττήθηκε με 3-2 από την (καταπληκτική, την εποχή εκείνη) Ντεπορτίβο λα Κορούνια που είχα έναν τρομερό Ρόι Μακάι, να χάνει χατ-τρικ. Τυχαίο ή όχι, ο Ολλανδός φορ την επόμενη σεζόν αποκτήθηκε από την Μπάγερν όπου σε τέσσερις σεζόν και 129 ματς έβαλε 73 γκολ.

Η Μπάγερν δεν έχει βρει… πατήματα ακόμη, φάνηκε και στο 1-1 με τη Λειψία, εμφανώς ο Κοουτίνιο δεν έχει προσαρμοστεί. Πλήρης απόψε. Ο Αστέρας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έκανε το 6/6 στη σέρβικη SuperLiga αλλά στο 2-1 με την Ιντίγια πήρε πέναλτι στο 89’ και στο 91’ που προκάλεσαν σάλο στη χώρα. Φέτος έχει 8-5-1 στα επίσημα, στα προκριματικά απέκλεισε διαδοχικά τις Σούντοβα, Ελσίνκι, Κοπεγχάγη και Γιούνγκ Μπόις


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 19/9/2019